Mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten zijn weer van harte welkom bij een nieuw Parkinson Café. Het Parkinson Café vindt plaats op dinsdag 20 november in woonzorgcentrum Bannehof. Het thema van deze avond is cognitieve stoornissen en de spreker is Ad Nouws.

Meneer Nouws studeerde psychologie in Nijmegen en was medeoprichter van de Winklerkliniek in Wolfheze, centrum voor gedragsneurologie en neuropsychiatrie. Hij houdt zich vooral bezig met de behandeling en begeleiding van mensen met een hersenziekte zoals de ziekte van Parkinson of parkinsonisme. 

Zijnswijze verandert

Met Parkinson kom je anders in de wereld te staan,’ vertelt meneer Nouws. ‘Je bent dezelfde persoon, maar jij en je naasten mogen niet meer hetzelfde van je verwachten. Langzaam maar zeker wordt het onmogelijk om verschillende dingen tegelijk te doen. Het zal ook steeds vaker voorkomen dat dingen niet gebeuren. Niet uit onwil, maar omdat het er niet van komt. In principe kun je alles nog wat vroeger ook kon, maar je moet de wereld anders benaderen. Als je geen twee dingen tegelijk kunt, moet je leren ze na elkaar af te werken. Als eigen initiatieven uitblijven, moet je openstaan voor andere ‘startmotoren’.’ Tijdens het Parkinson Café zal meneer Nouws dieper op deze onderwerpen ingaan.

Parkinson Café

Het Parkinson Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun naasten en belangstellenden. In een ontspannen sfeer worden er onderwerpen besproken. Naast de presentatie is er gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen met andere bezoekers. Ook zijn een Parkinsonverpleegkundige en een fysiotherapeut van de Rivas en Pro Care Gorinchem aanwezig om vragen te beantwoorden.

Aanmelden

Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via info@parkinsoncafegorinchem.nl of via (0183) 64 20 17 (maandag tot en met donderdag). We verwachten veel belangstelling voor deze avond en het aantal plaatsen is beperkt. Meld u daarom op tijd aan.

Meer informatie

Het Parkinson Café vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem. Deelname is gratis, voor koffie en thee wordt een eigen bijdrage van 1 euro gevraagd. Parkinson Café Gorinchem en omstreken is ook te vinden op www.facebook.com/parkinsoncafegorinchem.