Het DOELAB is de plaats in Gorinchem om als kind, samen met je ouders, te ontdekken, te experimenteren, te bedenken en te doen. Elke zaterdag zijn er activiteiten voor kinderen tussen de 2 en de 12 jaar in het Doe-Laboratorium. Het thema is gelinkt aan het huidige thema van Het Huis van Inspiratie. We starten met ‘De smaak te pakken’.

Op zaterdag 3 november werd het nieuwe DOELAB geopend. Een heus doe-laboratorium voor kinderen en hun ouders om samen te ontdekken, uit te vinden, te maken en te doen.

Het DOELAB is de opvolger van het OntdekCafé van de LimonadeBrigade en is ontstaan uit de vruchtbare samenwerking tussen het Huis van Inspiratie, waar ook de LimonadeBrigade deel van uitmaakt en Gorinchem Beweegt. Hierin zijn de culturele activiteiten voor kinderen tussen de 2 en de 12 doorontwikkeld. Samen verzorgen wij een agenda vol leuke activiteiten voor ouders met kinderen of workshops voor kinderen alleen. Het komende halfjaar staat in het teken van het centrale thema ‘De smaak te pakken’. Er valt altijd wel iets te beleven, ontdekken, experimenteren, bedenken of te doen.


een stop-motion-filmpje maken

Speciaal voor de opening verzorgde AssiéFotografie een workshop voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar om een stop-motion-filmpje te maken met groente en fruit. Ook inspirerend om te doen op deze ochtend is het gezamenlijk stempelen met eten van een metersgroot schilderij in het atelier. En er zijn nog veel meer leuke activiteiten te doen in het DOELAB.

Ben je geïnteresseerd in cultuur, techniek, of dingen ontdekken over jezelf en de ander? Kom dan eens kijken. Sommige activiteiten kan je op elke zaterdag met zijn tweeën komen doen, andere worden aangeboden als speciale workshops door een gastdocent, op een zaterdag of woensdagmiddag.

Je kunt al meedoen vanaf 1 euro (per dagdeel) per kind. Deze vergoeding is voor het gebruik van materiaalkosten. Dankzij deze vergoeding maken we het samen mogelijk. Los meedoen kost 2,50 euro per keer of een strip van de strippenkaart om 15 keer te komen spelen voor 15 euro. Er staat elke week iets op de tafels waar je zelf mee kunt ontdekken of experimenteren.

Het DOELAB is een samenwerking tussen de partners van het Huis van Inspiratie, een samenwerkingsverband tussen de Artoteek Gorinchem, de Bibliotheek AanZet, de LimonadeBrigade, de Spreekkamer van de stad, Eet- en drinkerij ‘t Oude Stadhuys, Het Gorinchems Museum, Historische Vereniging Oud-Gorcum, Regionaal Archief Gorinchem en Mooi Gorinchem/ VVV Gorinchem en Gorinchem Beweegt.

Locatie DOELAB: Groenmarkt 1 (in de Bibliotheek AanZet) of op locatie (hou onze agenda hiervoor in de gaten)