(Verslag: Patrick Sleeuwenhoek)

Nadat SVW een paar weken geleden in een oefenduel WNC met 2-0 versloeg werd ditmaal ook mede 1e klasser Almkerk in het kader van de EM-Cup verslagen: 0-1. Beide ploegen gaven diverse spelers rust. Zo hield Almkerk doelman Maikel Korebrits, Derk Hakkers, Jelle Strijtveen en Steven Molenschot begonnen op de bank. Erwin Verbruggen was er helemaal niet bij. Bij de streepjes waren Zeki Laaiti, Mike Venderbos, Fitim Meha en Ahmed Kelifa thuisgelaten en begonnen Kulubrhan Frezghi en David Ruane op de bank.

SVW begon messcherp aan het duel want het nam na 4 minuten al de leiding in Almkerk. Hicham Farhou ging er aan de linkerkant vandoor, zijn terug gelegde bal werd door Musab Abdirahman met de binnenkant voet in de verre hoek geschoten: 0-1. In het vervolg had Almkerk logischerwijs het overwicht maar door het tempoloze spel kwam het nauwelijks tot kansen. SVW zat kort op de tegenstander en maakte het zodoende de eerste klasser moeilijk. Op het half uur was SVW dicht bij een 2e treffer. Stefanos Moschatsis zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal eindigen. Almkerk kwam niet verder dan doelloze afstandsschoten.

Na de rust een zelfde speelbeeld. Almkerk had het overwicht maar kwam niet veel verder dan gebrei op het middenveld. Youssef Boudou zorgde na de rust voor het enige gevaar voor de streepjes maar zag zijn inzet over vliegen. Almkerk schoot tien minuten voor tijd via de ingevallen Steven Molenschot over. Met de 90 minuten op de klok was Almkerk nog dicht bij de gelijkmaker. Balverlies op het middenveld bij de streepjes werd bijna afgestraft door Bart Dirven maar doelman Angelo Perini stond zijn mannetje en hield ook deze avond weer de nul. Na 4 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes en wist SVW voor een stuntje te zorgen door Almkerk met 0-1 te verslaan.

Aankomende zaterdag staat de belangrijke competitiewedstrijd tegen SV Meerkerk op het programma. Op Sportpark Molenburg wordt er om 15:00 uur afgetrapt.