De vakgroep chirurgie van het Beatrixziekenhuis houdt op woensdag 21 november een informatieavond voor mensen met vaatafwijkingen, zoals claudicatio (etalagebenen) en verwijding van de buikslagader. Het belooft een interactieve avond te worden waar bezoekers in gesprek kunnen gaan met specialisten en zorgprofessionals. 

Het eerste gedeelte van de avond bestaat uit diverse korte lezingen. Sylvia de Jong, chirurg in het Beatrixziekenhuis, geeft uitleg over wat claudicatio is. Meneer van de Heuvel is vaatpatiënt en deelt zijn ervaringen. Ook landelijk netwerk ClaudicatioNet en Harteraad geven een korte presentatie.

Tafelgesprekken

Na een korte pauze krijgen bezoekers gelegenheid om aan tafel te schuiven bij verschillende specialisten en zorgprofessionals. Johannes Biemans, interventieradioloog, en Rudi de Munck, vaatlaborant, gaan met bezoekers in gesprek over diagnostiek en dotterbehandeling. Vaatchirurgen Sylvia de Jong en Gerhard Hajer zullen dieper ingaan op klachten en operatieve behandelingen. En tenslotte staan Ineke Sterk, verpleegkundig specialist vasculair risicomanagement, en Pascal Franssen, internist, klaar om vragen over oorzaken en preventie te beantwoorden. Bezoekers hebben voldoende tijd om bij alle drie de tafels langs te gaan.

Aanmelden en meer informatie

De informatieavond begint om 19.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en vindt plaats in het Grand Café van Het Gasthuis aan de Banneweg 61. Geïnteresseerden kunnen zich van tevoren aanmelden via www.rivas.nl/informatieavondvaatchirurgie of via Rivas Zorglijn 0900-8440.