GJS leed een zeer verdiende nederlaag tegen het sterke Sliedrecht. Het was geen bijster goede wedstrijd, maar op de overwinning van de thuisclub valt niets af te dingen.

Inde eerste helft viel het krachtsverschil nogal mee. Sliedrecht was weliswaar het meeste aan de bal, maar GJS gaf weinig weg. De eerste mogelijkheid was zelfs voor de gasten maar de doorgebroken Quincy Bartens werd gestuit door een overtreding. De vrije trap werd door Quincy Bartens in handen van keeper Mathijs Donatz geschoten.Scheidsrechter Pieter van Veelen uit Boven-Hardinxveld deed de overtreding af met een mondelinge waarschuwing, net als hij even daarvoor met een overtreding van Sjors Hendriks had gedaan. Later inde overigens sportieve wedstrijd regende het echter gele kaarten,zeven in totaal. Op zich floot scheidsrechter Van Veelen goed, maar hij gaf helaas een beetje teveel gele kaarten. Sliedrecht begon meer druk te zetten en in de 16minuut schoot Jeroen Muilwijk van afstand schitterend in de bovenhoek. Het schot kwam volkomen onverwacht, omdat iedereen een voorzet verwachtte. Een paar minuten later een mooie aanval van GJS. Nordin el Hassani werd de diepte in gestuurd, hij trok de bal vanaf de achterlijn voor het doel, maar Sereno Latuhihin schoot hoog over. GJS voetbalde meer onder de druk uit en trok zelf ten aanval, zonderecht veel kansen te creëren. Later in de eerste helft trok de thuisclub weer wat meer het initiatief naar zich toe. De rust brak aan met 1-0.

In de rust werden aanvoerder Ruud Bos en Jan Paul Nieuwersteeg gewisseld voor Louis Damen en Kenny Lagendijk. Maar helaas ging het direct mis na rust. Geknoei in de achterhoede van GJS werd afgestraft door Jeroen Muilwijk en het was 2-0. Vanaf dat moment speelde GJS een verloren wedstrijd. Er ging weinig goed meer. GJS probeerde het wel en kopte zelfs een keer een bal op de lat, maar de thuisclub verzuimde verder uit te lopen naar een hogere score. De 3-0 kwam er nog wel in de 87e minuut via Ronald Snap, maar daar bleef het verder bij. Rest nog te vermelden dat in de 65e minuut Stefan Hölzken in het veld kwam voor Sereno Latuhihin.
Lange tijd zag het er naar uit dat GJS de rode lantaarn zou overnemen van Geinoord/Nieuwegein die tot kort voor tijd met 0-1 voor stond bij GRC’14. Maar het werd daar nog 1-1, zodat GJS en Geinoord/Nieuwegein nu gelijk staan, ieder met één punt. Alleen het doelsaldo van GJS is iets beter.

Komende zaterdag speelt GJS om 15.00 uur thuis tegen Almkerk, de ploeg die vorig seizoen kampioen werd in de tweede klasse F.