In verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem vindt momenteel een expositie van Harry Scholtes plaats. Liefhebbers kunnen deze expositie tot eind december bewonderen in deze Rivas-locatie aan de Banneweg 61 in Gorinchem.

Experimenteren

‘Op een dag zag ik een leuke aanbieding van een spiegelreflex voorbij komen en besloot ik een camera aan te schaffen’, vertelt Harry. ‘Ik had eigenlijk nooit echt interesse in fotografie ondanks dat mijn vader een enthousiast amateurfotograaf was. Tot het moment dat ik ben gaan experimenteren met mijn eerste camera om ‘echte’ foto’s te maken. Mijn familie zag al snel gelijkenis met de invalshoeken en inzichten van mijn vader. Ik kreeg steeds meer plezier om beelden, op mijn manier, vast te leggen. Na vele uren oefenen, verschillende lenzen en een betere camera is Scholtes Fotografie ontstaan.’

Verder ontwikkelen

De afgelopen jaren heeft Harry veel geoefend en verschillende aspecten van fotografie beoefend, zoals portretten en bedrijfsreportages. ‘Onlangs heb ik voor het eerst een bruiloft vast mogen leggen’, vervolgt hij. ‘De diversiteit in het vak spreekt mij ontzettend aan. Ik wil mij graag verder ontwikkelen en daarom ben ik onlangs begonnen met een opleiding fotografie.’  

Prettige sfeer

In verpleeghuis Het Gasthuis en andere Rivas-locaties zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan een prettige sfeer voor bewoners en bezoekers. Dit past binnen het Planetree-concept voor mensgerichte zorg waar Rivas Zorggroep mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.