2 tot en met 6 november

Partizanen

Wij houden niet van valse beloftes. Belofte 1: Het wordt geen voorstelling over hoe het is om voor het eerst vader te zijn. Dat lijkt gezien ons beider privélevens op zo’n korte termijn geen haalbare kaart. Dat is dus alvast een hele geruststelling. Belofte 2: Wij gaan er alles, maar dan ook echt alles aan doen om u te verbazen, te verwarren, te ontroeren en heel hard te laten lachen. Wij zullen u op geheel Partizaanse wijze kennis laten maken met: Het leven an sich.


Fotograaf Roger Creme – Partizanen

Marcel de Groot
Marcelde Groot – DOOR
Wie‘A’ zegt is vertrokken

In 2016 betrad Marcel de Groot de podia met de voorstelling #HELD. Over een man die, jagend op vonkjes, tot het besef komt dat het thuis is waar het vuur brandt. Het programma werd lovend ontvangen en met zijn lied Woordenman sleepte hij zelfs een nominatie voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht. Een reprise kon dus niet uitblijven. Of beter gezegd: geen reprise zou een belediging zijn naar de zalen en het publiek.

Dit seizoen is Marcel de Groot er weer, nu met DOOR. De held heeft zijn leven op de rit.

Die hobbel op de weg? Dat was een beer, niet gezien. Nieuwe liedjes, oudere liedjes, stokoude liedjes, een verhaal, enkele anekdotes. Marcel de Groot zal het allemaal even charmant weten te brengen met koele humor en die donkerbruine stem. Lichtvoetig (ja echt), indringend (uiteraard) en immer oprecht (eerlijk waar).

Ditmaal samen met bassist Bart de Ruiter (Bart speelde met o.a. Fay Lovsky, Ellen ten Damme, Freek de Jonge, B-Movie Orchestra en Concordia met Huub van der Lubbe…)

Onbody and soul

In een slachthuis in Boedapest werkt Mária nog maar kort als kwaliteitscontroleur en het gefluister begint al. Tijdens de lunch kiest ze altijd een tafel in haar eentje. Ze neemt haar werk serieus en houdt zich aan de regels. Haar wereld bestaat uit cijfers en gegevens die zich in haar geheugen geprent hebben sinds haar kindertijd. Haar oudere baas Endre is ook een rustig type. Ze beginnen elkaar beter te kennen, en zijn verbaasd als ze ontdekken dat hetzelfde dromen.