Samen staan we sterk, zo ook op de landelijke natuurwerkdag op zaterdag 3 november van 10.00 uur tot 16.00 uur. 

Dat buiten bezig zijn gezond en belangrijk is dat weten we al lang.  De combinatie van gezond buiten bezig zijn met groen vrijwilligerswerk is bij veel mensen nog niet bekend. De organisatie van de Natuurwerkdag omschrijft het doel van de dag als: ‘’ een stimulans om mensen in Nederland samen groen vrijwilligerswerk te laten doen’’.

Op de landelijke natuurwerkdag, wordt zoals de naam het al zegt door heel Nederland in het groen door vrijwilligers gewerkt. Een mooie dag om ook organisaties te leren kennen, zoals het Natuurcentrum Gorinchem. Zonder de vrijwilligers zou het groen op het Natuurcentrum er heel anders uit zien. Op de landelijke Natuurwerkdag gaan we samen het terrein herfst- maar ook voorjaar klaar maken. Denk hierbij  aan snoeien van struiken en bomen, de paden weer mos en gras vrij maken, moestuin en vlindertuin opruimen, grond spitten, groene heggen maken, Er is volop werk voor iedereen voorhanden!

Tussen door is er koffie/ thee/ limonade en de harde werkers voorzien we tussen de middag van een pannenkoek! Kinderen zijn ook van harte welkom.

Meld je aan via de website van de Natuurwerkdag (www.natuurwerkdag.nl) of mail naar educatie@ncgorcum.nl.