Verslag & foto’s: Ronald Tukker

SVW verzuimde vanmiddag een handvol kansen af te maken en liet, mede daardoor, twee punten liggen in het thuisduel tegen De Zwerver.

De ploeg uit Kinderdijk kwam als koploper naar Gorinchem toe. Mogelijk dat die status SVW wat nerveus maakte in de openingsfase, want al in de 4e minuut werd de bal zomaar in de voeten van een De Zwerver-speler geschoven, waarna het schot van de lijn gehaald moest worden. In de levendige openingsfase kreeg Ahmed Kelifa op links een prima kans om uit te halen. In de 7e minuut ging zijn schot over het doel. Een minuut daarna alweer De Zwerver: Daniel Munoz schoot knap en hard op de lat boven doelman Angelo Perini. Na precies een kwart wedstrijd was het raak voor de thuisclub. Uit een hoekschop kopte Michel Vinken de bal richting verre hoek. Fitim Meha veranderde de bal voor het doel iets van richting, waardoor de verdediger op de lijn kansloos was, 1-0 voor SVW. Vlak voor rust kon SVW de score verdubbelen, toen Hicham Farhou de bal ontving van Ahmed Kelifa. De inzet van Farhou werd van de lijn gehaald door de Kinderdijkse defensie en ook de daarop volgende korte scrimmage leverde geen doelpunt op.

Na rust een wat minder onverstoorbaar ogend SVW en een wat beter De Zwerver. SVW werd wel als eerste gevaarlijk. Direct na rust via Fitim Meha (voorlangs) en even later schoot ook Hicham Farhou de bal voorlangs het doel. Op het uur een vrije trap van Glenn Weijts, waar Perini goed het oog in had en redding bracht. In de 66e minuut volgde de grootste kans voor de thuisclub om de score te verdubbelen. Nacer El Mousati kon op links op doelman Bas Bijkerk af en heel de verre hoek lag open, maar de inzet ging wonderbaarlijk genoeg naast het doel. In de tegenstoot plofte een voorzet van De Zwerver pardoes op de lat. Nadat SVW daarna een aantal keren onterecht werd afgevlagd door de wel erg gretig vlaggende Jan Gouman, kreeg SVW alsnog het deksel op de neus voor het niet uitbreiden van de voorsprong. Een miscommunicatie achterin bij SVW zorgde ervoor dat de bal plotseling bij Redouan El Akchaoui terecht kwam. Hij deponeerde bal eenvoudig in het lege doel, 1-1.

De Zwerver verspeelt met deze puntendeling de koppositie, SVW blijft meedraaien in de subtop. Volgende week reist SVW af naar Hendrik-Ido-Ambacht. De aftrap bij IFC za. – SVW is om 15.00 uur.

zaterdag 20 oktober 2018
SVW – de Zwerver 1-1 (1-0)
23. Fitim Meha 1-0
86. Redouan El Akchaoui 1-1