Vandaag

Balkonnetjes-actie in Bannehof

Een groep vrijwilligers van Gorcum Actief trekt zaterdag de werkhandschoenen aan voor een nieuwe actie. ,,In het verleden zijn we gestart met schoonmaakacties langs de rivier, maar dat doen nu meerdere mensen,” legt Everdien Hamann van Gorcum Actief uit. ,,We richten ons nu op de balkons van senioren in de Bannehof. De mensen daar en hun woningen worden goed verzorgd, maar die balkonnetjes hè, die kunnen na de winter wel een poetsbeurt gebruiken.”

Lees meer »

Landelijke Opschoondag - 23 maart

Op 23 maart bundelen buren, familieleden, verenigingen, sportclubs en scholen in heel Nederland hun krachten tijdens de Landelijke Opschoondag om gezamenlijk zwerfafval te bestrijden. Ook in Gorinchem is er volop gelegenheid om de handen uit de mouwen te steken en de stad een stuk schoner te maken.

Lees meer »
Gisteren

Piet de Hoon, Kunstschilder en legende

Het kleurrijke werk van Piet de Hoon (1896-1980) staat vanaf 6 april centraal in de nieuwe expositie van het Hendrick Hamel Museum. De Hoon, geboren in Ameide, legde tal van karakteristieke plekjes vast in de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en zijn woonplaats Gorinchem.

Lees meer »

Gulle donatie aan Voedselbank Gorinchem

Fysiotherapie De Colvenier verdient een warme dankbetuiging voor hun gulle donatie aan de Voedselbank Gorinchem. De vrijwilligers van de voedselbank werden aangenaam verrast door goed gevulde kratten en tassen met bruikbare producten.

Lees meer »

Zwemfestijn in Caribabad met OSCG

Duikclub OSCG en Caribabad Gorinchem bundelden op 16 maart hun krachten voor een spetterend zwemfestijn voor circa 150 kinderen. Onder begeleiding van ervaren instructeurs maakten de kinderen kennis met duikmateriaal en de basisprincipes van het duiken.

Lees meer »

Uilenhof doet Sponsorloop met Pasen

Zoals elk jaar is Uilenhof van plan om met Pasen een goed doel steunen en dit jaar hoefde de school daar niet eens zelf over na te denken. De leerlingen opperden zelf het plan voor een grootse sponsorloop.

Lees meer »
17 maart 2024

Burgemeester slaagt voor HBO diploma verpleegkunde

Burgemeester Reinie Melissant is deze week geslaagd voor het hbo-diploma Verpleegkunde (Bachelor of Nursing). Zij slaagde cum laude en heeft hiermee na een lange zoektocht antwoorden op een belangrijke vraag gevonden. Donderdagavond ontving zij haar diploma.

Lees meer »

Workshop ‘Bloem & Blij’

Wijk en Aalburg - Op paaszaterdag 30 maart organiseert BuBeClu een hele leuke workshop bloemschikken! Niemand minder dan Anky van der Sanden leert je een mooi (paas)bloemstuk te maken. Lijkt het jou ook superleuk om dit te leren? Kom dan op 30 maart gezellig met Anky bloemschikken en ontdek hoe ook jij een prachtig bloemstuk kunt maken!

Lees meer »
16 maart 2024

Nieuwe Treinen en op de MerwedeLingelijn

De MerwedeLingelijn, die Dordrecht verbindt met Geldermalsen, krijgt nieuwe treinen. Deze treinen zullen per treinstel meer deuren bevatten, waardoor instappen gemakkelijker wordt, en zullen ook voorzien zijn van toiletten (ook rolstoeltoegankelijk) aan boord. Deze veranderingen komen voort uit de noodzaak van een nieuw veiligheidssysteem op het spoor, waarvoor nieuwe treinen vereist zijn.

Lees meer »

Kom naar het Lentefeest bij Buurtvereniging De Watertoren

Buurtvereniging De Watertoren nodigt u van harte uit om deel te nemen aan het Lentefeest op zondag 17 maart! Het belooft een dag vol plezier en gezelligheid te worden voor jong en oud. Het programma begint met een heerlijke brunch waarbij we samen kunnen genieten van lekker eten en goed gezelschap.

Lees meer »
15 maart 2024

Scholier op fiets en automobilist botsen

Een scholier op een fiets is vrijdagochtend 15 maart 2024 in botsing gekomen met een automobilist. Het ongeval gebeurde omstreeks 08.25 uur op de parkeerplaats bij de scholen en sporthal aan de Schepenenstraat in Gorinchem. Het slachtoffer fietste in een groepje en stak de parkeerplaats over richting de school. De automobilist kon de jongen niet meer ontwijken.

Lees meer »