Werkzaamheden Concordiabrug

De provincie Zuid-Holland voert gedurende de maand oktober 2018 groot onderhoud uit aan de Concordiabrug in Gorinchem. Sommige onderdelen van de brug worden vernieuwd, zodat hij na de werkzaamheden weer optimaal functioneert.

We vervangen de planken van de brug en brengen een nieuwe slijtlaag aan. Vervolgens wordt de balans van de brug hersteld. De werkzaamheden hebben gevolgen voor weggebruikers en de scheepvaart.

De voornaamste werkzaamheden zijn:

  • Vervangen van de planken van het brugdek
  • Aanbrengen van een nieuwe slijtlaag op het brugdek
  • Herstelwerkzaamheden aan het bewegingswerk
  • Herstellen van de balans van de brug

Planning en hinder voor verkeer

  • Van 5 tot 15 oktober: tijdens het eerste gedeelte van de werkzaamheden wordt de rijstrook versmald. Alle weggebruikers kunnen in een gematigd tempo gebruik blijven maken van de brug in beide richtingen. Hierbij worden ze begeleid door verkeersregelaars. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het voetpad.
  • Van 15 t/m 31 oktober: in de tweede fase van de werkzaamheden wordt de brug afgesloten voor auto’s, motoren en vrachtwagens. Overig verkeer kan gebruik blijven maken van de brug. Ook voor hulpdiensten blijft de brug toegankelijk.

Stremming scheepvaart

  • Van 5 oktober t/m 31 oktober: tijdens de gehele duur van de werkzaamheden wordt het scheepsverkeer gestremd. Recreatievaart met een beperkte doorvaarthoogte kan omvaren via De Linge.

Meer informatie

Volg @verkeerzh voor alle tweets van de provincie Zuid-Holland.
Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van de provincie Zuid-Holland, te bereiken per e-mail: zuidholland@pzh.nl of 070-4416622 op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.