Muzikale Sche(r)ts met Kamerkoor Canticum

Foto’s: (C) Maria ten Hove

Op zaterdag 20 oktober voert Kamerkoor Canticum Amicorum een spannend programma uit. De Havenkerk van Alblasserdam is het decor voor Muzikale Sche(r)ts.

image001.png wordt weergegeven

Tijdens het concert brengt het kamerkoor uit Hardinxveld-Giessendam onder leiding van dirigent Patrick van der Linden geestelijke en niet-geestelijke muziek ten gehore. De verstilde Lamentations van Tallis staan zo in een mooi contrast met Italian Salad van Genée. Een van de hoogtepunten zal het Deconstructing Johann zijn, een komisch stuk van Runswick over J.S. Bach.

Canticum hoopt met Muzikale Sche(r)ts een veelzijdig programma te presenteren. In het voorprogramma staat het opleidingskoor Belle Magali van Ilona van Grondelle-de Kievit. Zij zingen onder meer muziek van John Rutter.

Het concert vindt plaats op zaterdag 20 oktober om 20.00 uur (voorprogramma) in de Havenkerk van Alblasserdam. Kaarten via www.canticumamicorum.nl.