Unitas Zaterdag blameert zich in uitwedstrijd tegen Meerkerk

Bron: Unitas en foto’s: Theo Bos

De ploeg van trainer Hans Bos heeft de overwinning van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg was, na 25 minuten aardig goed voetbal te hebben laten zien, uitgeblust en liet zich op eenvoudige wijze de kaas van het brood eten. De 1-0 voorsprong was na 90 minuten in een 4-1 nederlaag veranderd. De Roodbroeken zullen goed naar zichzelf moeten gaan kijken en alles uit de kast moeten halen om volgende week aansluiting te houden met de middenmoot.

Geen vuiltje aan de lucht


Unitas begon, zoals bijna elke week, goed aan de wedstrijd en was de eerste 25 minuten voornamelijk op de helft van gastheer Meerkerk te vinden. Ondanks het trage veld, liet Unitas bij vlagen goede combinaties zien en kwam het daarbij zelf niet in de problemen. In de 12e minuut was het vanuit een corner van Rida Assaban de wederom sterk spelende Melis Kocan, die het zwak wegwerken van de Meerkerk defensie afstrafte door bijna uit stand de bal vanaf 16 meter met links in de hoek te krullen; 0-1. Unitas bleef voetballen en er leek niets aan de hand, Meerkerk zette echter een tandje bij en in de 26e minuut werd aan de linkerkant van Unitas niet goed ingegrepen en kon de voorzet bij de 2e paal binnen gelopen worden door de vrijstaande voorhoedespeler van Meerkerk. Unitas zakte weg en Meerkerk kreeg de (fysieke) overhand. Het was keeper Robin Linders die in de 32e minuut met zijn voet redding bracht en zo voorkwam dat de Roodbroeken snel weer achterkwamen. Hij stond ook aan de basis van de mogelijkheid voor de nieuwe voorsprong van Unitas, nadat zijn verre trap bij Zafer Yildiz kwam en die stifte de bal via de keeper net over het doel van Meerkerk. Dit was gelijk de laatste kans van de wedstrijd voor Unitas en nadat Robin Linders nog een keer redding bracht in de 33e minuut en Meerkerk zelf nog een 2-tal kansen niet benutte, was het 2 minuten voor rust wel raak voor de thuisploeg en konden de Roodbroeken met een 2-1 achterstand de rust in.

Zwak Unitas 


Waar je zou verwachten dat Unitas op jacht zou gaan naar de gelijkmaker gebeurde het tegenovergestelde en was het de thuisploeg wat heer en meester was op het grasveld. Binnen 8 minuten kreeg Meerkerk 3 kansen, maar scoorde niet. In de 61e minuut liet Unitas zich verrassen door een verre inworp en kon de speler van Meerkerk op kinderlijke wijze de 3-1 binnen schieten. Unitas had niets in te brengen en kwam alleen tot een schot over de goal van Meerkerk via de ingevallen Denzel Libretto en helaas pakte Nabil Adahchour in de 76e minuut nog zijn 2e gele kaart en mocht vroegtijdig gaan douchen. Meerkerk maakte in de 87e minuut ook de 4-1 en was de terechte overwinnaar. De Roodbroeken kunnen hun wonden gaan likken en zich op gaan maken voor de thuiswedstrijd tegen de nummer 6 Streefkerk.

foto’s: Theo Bos