Ruim 100 koppels bij Koeienvlaai koppeltijdrit RC Jan van Arkcel

Noordeloos – Waar op 6 oktober 2018 aan de zuidzijde van de N-214 in Hoornaar de koeien werden gekeurd, werd aan de noordzijde van de N214 in Noordeloos, tijdens de koeienvlaaien tijdrit, gestreden voor de overheerlijke koeienvlaaien.

De door RC Jan van Arckel georganiseerde koeienvlaaien tijdrit op de eerste zaterdag van oktober, is inmiddels een begrip in de regio om het wieler wegseizoen mee af te sluiten. Natuurlijk is het een wedstrijd, maar het ‘fun’ gehalte en de gezelligheid zijn de hoofdzaak.

In totaal 103 koppels verdeeld in 11 categorieën stonden aan de start van deze tijdrit. De jongste deelnemer was 3 jaar, de oudste 71 jaar.
Dit jaar was het zonovergoten rondom de permanence van VV Noordeloos.
Het parcours was 11,2 km. lang. Als allerlaatste startte de categorie Hummeltjes (< 6 jaar), zij reden een afstand van 400 meter en werden allemaal nummer één.

Vermeldenswaardig is dat de 5-jarige Sheryl Rehani Verspuij in plaats van de Hummeltjes race, de volledige afstand van 11,2 km reed. Ze hadden erop getraind vertelde haar vader Dirk Jan Verspuij.

Niet verwonderlijk daarom ook is dat Dirk Jan Verspuij samen met de 15-jarige Dylan Boogert de snelste tijd van de dag afklokten met een tijd van 14.25. (46,976 gem. p/u)

De winnaars van de categorie Heren, Max de Jong en Sander Spoolders klokte 14,28 (45,852 gem. p/u).

Meer foto’s van de koeienvlaai koppeltijdrit en de volledige uitslag kunt u vinden op www.janvanarckel.nl