Gouden Eeuw NU!…Rondleidingen en Puzzeltocht

Gorcums Gouden Eeuw – Nu!

Het kunstproject ‘Gorcums Gouden Eeuw – Nu!’ is een initiatief van het Kunstcafé Rivierenland. Etalages in de Gorcumse binnenstad zijn ingericht met eigentijdse kunstwerken die geïnspireerd zijn op schilderijen van Gorcumse schilders uit de Gouden Eeuw. Deze schilderijen zijn in werkelijkheid te zien in het Gorcums Museum. In de etalages zijn replica’s te zien, samen met de werken van zo’n dertig kunstenaars. Zo is een bijzondere route ontstaan met een spanningsveld vol bijzondere verhalen. Bijzonder, omdat niet altijd even duidelijk is wat de relatie is van het huidige kunstwerk met het Gouden Eeuw schilderij.

Speciale rondleidingen

Natuurlijk kunnen voorbijgangers zelf hun verhaal bedenken of hun mening vormen. Maar vanaf aanstaande zondag bestaat de mogelijkheid om met vestingstadomroeper Roy Grünewald een deel van de route te lopen waarbij hij op interactieve manier verhalen zal vertellen die horen bij bepaalde kunstwerken. Tijden en verzamelplaatsen zijn te vinden op www.mooigorinchem.nl en www.gorcumsgoudeneeuwnu.nl

Puzzeltocht

Daarnaast is er een puzzeltocht uitgezet die leuk is voor kinderen van 7 tot 14 jaar, maar die net zo spannend is voor hun (groot)ouders die daarbij een handje kunnen helpen. Deze is gratis af te halen bij de VVV, Groenmarkt 8 en indien gesloten aan de balie van het Gorcums Museum, Grote Markt 17. Er zijn leuke prijzen mee te winnen.

Interactieve rondleidingen kunstproject Gorcums Gouden Eeuw – Nu! Door verhalenverteller en vestingstadomroeper Roy Grünewald

Data en tijden

  • Start vanaf het Gorcums Museum
  • Zondag 14 oktober 13.30 en 15.30 uur
  • Maandag 15 oktober 13.30 uur
  • Woensdag 17 oktober 13.30 uur en 15.30 uur (ook voor jeugd va 7 jaar)
  • Donderdag 18 oktober 13.30 uur
  • Zaterdag 20 oktober 13.30 en 15.30 uur

Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers en vol is vol. Ook bestaat de mogelijkheid om voor kleine gezelschappen een rondleiding te verzorgen op afwijkende tijden. Info: roygrunewald@hotmail.com