Bibliotheek Gorinchem viert feest!

Al 100 jaar in het hart van de stad

Eind oktober bestaat Bibliotheek Gorinchem maar liefst 100 jaar! En dat gaan we natuurlijk vieren. Want 100 jaar bieb in het hart van Gorinchem betekent: 100 jaar bezoekers, 100 jaar activiteiten, 100 jaar boeken, 100 jaar medewerkers, maar vooral 100 jaar verhalen. Daarom vieren we onze verjaardag graag met alle inwoners van Gorinchem en omstreken. Van dinsdag 23 t/m zaterdag 27 oktober zijn er allerlei feestelijke activiteiten.

Het feestprogramma

Op woensdag 24 oktober kunnen onze jongste bezoekers, van 2 t/m 4 jaar, aanschuiven bij het Voorleesontbijt. Daar kunnen ze genieten van iets lekkers én van de leukste prentenboeken, voorgelezen door Wethouder Ro van Doesburg. Na het voorlezen is het tijd om te worden geschminkt. In de middag kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar aan de slag met programmeren en robotica in het DigiLab van LeXlab. Echte mBots besturen, een Ozobots-parcours maken of op stap met Meccanoid: een verrassend kijkje in de digitale wereld!

Donderdag 25 oktober is er een speciale editie van De Schrijftafel. Iedereen kan hier de mooiste verhalen uit 100 jaar Bibliotheek Gorinchem ophalen én –schrijven. Wie liever plaatjes kijkt dan zelf schrijft, kan deze ochtend aanschuiven bij Koffie met … de Merwefilmers. Toon de Jongh laat unieke historische (bewegende!) beelden zien van Gorinchem in de jaren vijftig en 100 jaar bieb. En natuurlijk is er ruim gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in het verleden te duiken.

Kinderen van 3 t/m 7 jaar duiken op zaterdag 27 oktober in de wereld van Peter en de Wolf. Tijdens deze muzikale voorstelling van Mirjam van den Boogaard en Izak Boom wisselen humor en poëtische momenten elkaar af. Zaterdagmiddag sluiten we de week af met een Swingende Feestmiddag met muzikale begeleiding van de All Star Band van United by Music. Bezoekers kunnen deze middag ook op de foto in een historisch bibliotheek interieur en krijgen zo de hoofdrol in hun favoriete boek.

Kortom: een bomvol feestprogramma met voor elk wat wils. En, wie jarig is trakteert. Daarom zijn alle activiteiten deze week gratis. Voor enkele activiteiten is aanmelden  gewenst. Kijk op www.debibliotheekaanzet.nl voor alle informatie over tijden, toegang en aanmeldmogelijkheden.

We hopen iedereen te zien in Bibliotheek Gorinchem! En na deze feestweek gaan we op naar de volgende 100 jaar. Met nieuwe verhalen in een bibliotheek waar mensen zich kunnen ontwikkelen, laten inspireren en anderen kunnen ontmoeten.

foto: Tim Hartman