SVW veegt VVAC van de mat

SVW had vanmiddag slechts 16 luttele minuten nodig om VVAC naar een nederlaag te spelen. Op dat moment stond het al 3-0 en was de wedstrijd al beslist. Daarna liepen de streepjes freewheelend uit naar de uiteindelijke 6-0 eindstand. SVW had geen kind aan VVAC, dat voetbalde als een kudde makke lammetjes. De thuisclub maakte er, met name in de eerste helft, een ware galavoorstelling van. Het publiek smulde van een aantal prachtige doelpunten.

Al in de 6e minuut was het raak. David Ruane nam een vrije trap en vond Hicham Farhou, die de openingstreffer binnen schoot, 1-0. Zes minuten later werd de score al verdubbeld. Farhou schoot uit de draai raak in de verre hoek, 2-0. Daarna was het de beurt aan de sterk spelende Ahmed Kelifa, die de 3-0 voor zijn rekening nam. Na ruim een half uur was de mooiste goal van de middag te bewonderen. Jordanis Moschatsis zette voor op Kelifa, die met het hoofd de kruising in de korte hoek wist te vinden, 4-0! Het betekende ook meteen de ruststand in de eenzijdige wedstrijd, waar SVW continu druk zette en VVAC totaal geen idee had wat het met de bal moest doen, als het die al (even) had.

Na rust schakelde SVW een tandje lager en gingen diverse spelers op zoek naar eigen succes. Naser El Mousati en Hicham Farhou kregen rond de 55e minuut prima kansen op een treffer, maar vonden beide doelman Mathijs de Hoop op hun weg. Pas in de slotfase gaf SVW weer even gas. Ahmed Kelifa werd op rechts weggestuurd en frommelde de bal via de VVAC-doelman in het doel, 5-0. Het slotakkoord was voor Mike Venderbos, die een steekpass van Farhou prima wist af te ronden. Venderbos prikte via de binnenkant van de paal raak, 6-0.

Met deze sterke en ruime zege doet SVW goede zaken op de ranglijst. Zelfs zozeer, dat er volgende week een heuse topper op het programma staat: Arkel – SVW, de nummer 1 van de competitie tegen de nummer 2. De aftrap in Arkel is om 15.00 uur.

zaterdag 6 oktober 2018
SVW – VVAC 6-0 (4-0)
6. Hicham Farhou 1-0
12. Hicham Farhou 2-0
16. Ahmed Kelifa 3-0
31. Ahmed Kelifa 4-0
84. Ahmed Kelifa 5-0
88. Mike Venderbos 6-0