Zakkenrollers aangehouden

Stockfoto

Oplettendheid en hulp getuigen

Op vrijdag 05 oktober omstreeks 12.30 uur kreeg de politie de melding dat er zakkenrollers actief waren in een winkel gelegen aan de Arkelse Onderweg te Gorinchem.

Heel laf hadden twee zakkenrollers geprobeerd om de portemonnee bij een vrouw van 81 jaar uit haar jas weg te nemen. Dit werd opgemerkt door een getuige die daarop het winkelpersoneel waarschuwde. Een van de zakkenrollers (vrouw, 20 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats) werd hierop door het winkelpersoneel meegenomen naar een kantoor, alwaar zij door de politie werd aangehouden.

De andere verdachte was de winkel uit gevlucht en werd door agenten gezocht. Een van de winkelpersoneelsleden werd op een gegeven moment gebeld door een klant en die zei dat de gevluchte verdachte op de Willem de Vries Robbéweg zou lopen. De winkelmedewerker pakte zijn motorfiets en ging op zoek.

De medewerker trof de verdachte aan en hield deze vrouw, een 26-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan en droeg haar over aan de politie. Beide verdachten zijn ingesloten in het cellencomplex in Dordrecht. De recherche zal deze zaak verder onderzoeken.