Voorleeslunch in verpleeghuis Het Gasthuis

Tijdens de Nationale Ouderendag op vrijdag 5 oktober vond voor de zesde keer de Nationale Voorleeslunch plaats. Door het hele land werd in bibliotheken en verzorgingstehuizen voorgelezen aan ouderen, zo ook in verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem. 

In het Grand Café waren belangstellenden van harte welkom. Ferdinand Biesheuvel, auteur en eigenaar van Theater ‘t Pand in Gorinchem las hier het verhaal ‘Straatje’ van Yvonne Keuls voor.

Ook in de huiskamers werd voorgelezen, waarbij wethouder Eelke Kraaijeveld een van de voorlezers was. Gorkums Nieuws koos het Grand Café. Hier bleek dat veel bewoners hadden gekozen om in hun huiskamer te blijven, want Ferdinand Biesheuvel had helaas een klein publiek.

Dit genoot wel met volle teugen van het vakmanschap van deze rasechte theaterman die met zijn krachtige stem geen microfoon nodig had om zijn publiek te boeien.

Het verhaal van Yvonne Keuls was direct een primeur, want dit splinternieuwe verhaal beleefde een primeur. Nog niet eerder had iemand dit verhaal gehoord of gelezen. 

Hierna genoot men samen van een ‘Voorleeslunch”.