Schrijvers AanZet: Felix Cerutti

Over zijn boek Tien eeuwen Gorinchem: de stad is nooit af

Van september t/m april nodigen we tijdens Schrijvers AanZet regelmatig een auteur uit om te vertellen over een nieuw of bijzonder schrijfwerk. Op donderdag 18 oktober is het de beurt aan Felix Cerutti. Hij schreef mee aan het boek Tien eeuwen Gorinchem. Van 20.00 tot 21.30 uur vertelt Felix alles over tien eeuwen stadsontwikkeling van Gorinchem onder de titel De stad is nooit af.

Hoe heeft Gorinchem zich in al die eeuwen ontwikkeld van een kleine nederzetting tot de stad die het nu is? Wat is er veranderd? Sloop en vernieuwing, stadsuitbreiding en modernisering: alles komt aan bod. Ook de geschiedenis van Bibliotheek Gorinchem. Want eind oktober bestaat de bieb maar liefst 100 jaar! Nieuwsgierig? In het kader van 100 jaar Bibliotheek Gorinchem krijgen bezoekers deze lezing cadeau! De entree is dus voor zowel leden als niet-leden €0,-.   Aanmelden kan via www.debibliotheekaanzet.nl of bij de balie van de bibliotheek. Mis het niet!

Jubileum


Deze editie van Schrijvers AanZet is een mooie kick-off van de jubileumweek. Want we zeiden het al: eind oktober viert Bibliotheek Gorinchem haar 100-jarige bestaan.

En dat gaan we natuurlijk vieren. Want 100 jaar bieb in het hart van Gorinchem betekent: 100 jaar bezoekers, 100 jaar activiteiten, 100 jaar boeken, 100 jaar medewerkers, maar vooral 100 jaar verhalen. Daarom vieren we onze verjaardag graag met alle inwoners van Gorinchem en omstreken. Jullie dus! Van dinsdag 23 t/m zaterdag 27 oktober zijn er allerlei feestelijke activiteiten. Kijk op website voor meer informatie.