Hulpverlening of erger?

Op Instagram van wijkagent Gerco Gijsbers vonden we een een vreemd voorval. Het had hem en collega’s knap bezig gehouden. Een mooi staaltje hulpverlening.

View this post on Instagram

Hulpverlening of erger? Voor dat dilemma stonden we vanavond… Vanavond meldde iemand dat hij een persoon had weg zien lopen uit een portiekflat aan de Gildenweg te Gorinchem. Deze persoon zou hevig bloeden. Ter plaatse troffen we op alle verdiepingen een behoorlijke hoeveelheid bloed aan. Dit spoor leidde naar een woning, waar me met niemand contact kregen, terwijl er toch mogelijk iemand binnen zou moeten zijn. Door een collega met een speciale opleiding werd zonder schade de deur geopend. Een andere collega volgde het bloedspoor inmiddels door de wijk in Gorinchem., want de man zou door het bloedverlies mogelijk zijn bewustzijn kunnen verliezen. In de woning aan de Gildenweg troffen we een vrouw aan. Zij vertelde dat een vriend een klein ruitje in de woning kapot had gemaakt met zijn arm. Hierdoor was er een behoorlijke wond ontstaan. Een andere melder meldde inmiddels dat in een flat aan de Gerard van Lomstraat een behoorlijke hoeveelheid bloed lag. Hier bleek ook het bloedspoor te stoppen. Hierop zijn wij direct ter plaatse gegaan naar de Gerard van Lomstraat, want de hoeveelheid bloed die de persoon verloren had, zou levensbedreigend kunnen zijn. In deze woning troffen we de man aan die behoorlijk snijwonden van het glas had. Tevens had hij enorm veel bloed verloren, waarop de hulp van het personeel van de ambulance werd gevraagd. Deze kwam snel ter plaatse. In verband met het grote bloedverlies en zijn verwondingen is de persoon naar het ziekenhuis vervoerd, waar hem hulp geboden werd. Op dit moment maakt de man het goed. Door de woningbouw is een schoonmaakploeg gestuurd om beide portieken schoon te gaan maken.

A post shared by Wijkagent Gerco Gijsbers (@wijkagent_gerco) on