Op de fiets langs Bliek in Actie initiatieven

Dinsdagmiddag  fietsten burgemeester Reinie Melissant en een groep van zo’n 20 raads- en collegeleden met de wijkcoördinatoren langs diverse (fysieke) Bliek in Actie-initiatieven.

Van de Binnenstad naar Wijdschild, Lingewijk, Haarwijk, Gildenwijk, Schutterswijk en Stalkaarsen. Zij bezochten daar o.a. de van Rups tot Vlindertuin aan de Lindeboom, de bloemschalen bij het Joods monument aan de Melkheul, de Jeu de Boules baan aan de Poterne, de Natuur speelplaats Dr.Zwaantjes aan de Dr. Hiemstralaan en het Sport- en Speelveld aan de Gildenweg.

Tijdens de fietstocht gaf een aantal initiatiefnemers een korte toelichting. Zij benoemden vooral de verbinding, het ‘elkaar ontmoeten’ en het ‘samen doen’ van de Bliek in Actie-initiatieven.

Wethouder Ro van Doesburg: “Bliek in Actie brengt mensen, ideeën, subsidie en andere ondersteuning bij elkaar. En dat leidt tot de mooiste initiatieven.”

De fietstocht voerde van het stadhuis naar de bloemschalen aan de Melkheul en van de ‘Van Rups tot Vlinder’-tuin (Binnenstad), de jeu-de-boulesbaan en de bladkorf in Wijdschild, het plantsoen in de Hendrik Verschuringstraat (adoptiegroen; Lingewijk), de pop-upspeelplaats Dr. Zwaantjes (Haarwijk), het sport- en speelveld in de Gildenwijk, de boombank bij De Schutse (Schutterswijk) naar de natuurspeelplaats Stalkaarsen.

De tocht eindigt met een eenvoudige maaltijd in het pop-up restaurant in PoGo. Aan het einde van de tocht kwam men weer op sterkte in het pop-up restau Het pop-uprestaurant wordt gerund door vrijwilligers en serveert Iedere laatste dinsdag van de maand van 12 tot 14 uur een tweegangenmaaltijd met twee drankjes voor € 7,50. Iedereen is welkom.