Unitas zondag wint

Een toch nog zonnige middag in De Meern voor de wedstrijd tegen Unitas.

De Meern is matig aan de competitie begonnen . Tot nu toe werd er maar 1 punt binnen gesleept. Hier gaat het ongetwijfeld niet bij blijven.

De volgende punten komen er ongetwijfeld ook, maar niet tegen Unitas . Dat was het plan van de roodbroeken, die er beduidend beter voor staan.

Het initiatief was meteen in handen van Unitas met een, met prachtige passes strooiende, Akin Arslan in de hoofdrol. Echter pas in de 25e minuut kwam het eerste gevaar van dezelfde speler die van afstand net naast schoot. In de 30e minuut had de score geopend kunnen/moeten worden toen een volledig vrijstaande Pascal van Delden een afgemeten voorzet van Stefan van Hulst keihard op de lat kopte.

Het hoge tempo van Unitas zorgde ervoor dat de tegenstander het af en toe niet kon belopen en in die fase had Unitas door moeten drukken. Pascal van Delden volleerde nog een keer voorlangs, maar meer kwam er even niet van Unitas’ zijde. In de 40e minuut had men een beetje geluk toen na een individuele actie de bal op de paal naast Ruud Verberk belandde. Zo kun je, ondanks het overwicht, toch zomaar achter komen te staan.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Unitas de betere, maar niet overtuigend genoeg om de tegenstander op de knieën te krijgen. Er kwamen wel wat kleine mogelijkheden, bv via schoten van Daniël Alexander en Yassin Ouja, maar in de 70e minuut was het wel raak.

Na voorbereidend werk van Anass el Bouchataoui kwam Achraf Chentouf in balbezit op 20 meter van het doel. Hij werd neergehaald en een directe vrije trap was het gevolg. Unitas Zondag heeft een aantal specialisten in huis, zoals Akin Arslan en Yassin Ouja. Laatstgenoemde krulde de bal over de muur in de winkelhaak en de 0-1 kwam op het scorebord.

Unitas controleerde de wedstrijd vanaf dat moment grotendeels en had via Mo Ajiach nog de 0-2 kunnen maken. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd redde Ruud Verberk met een prima redding nog een keer en toen zat het er op en konden er weer 3 punten worden bijgeschreven, zodat er nu een mooie score staat van 12 punten uit 5 wedstrijden. Niet slecht voor een debutant in de hoofdklasse.

Volgende week is er de thuiswedstrijd om 14.30 tegen UDI’19/CSU