SVW na rust onderuit tegen De Alblas

Verslag & foto’s: Ronald Tukker

SVW voetbalde vanmiddag ondermaats in Alblasserdam en kreeg het deksel op de neus. De streepjes zakten in de tweede helft collectief door het ijs en verloren volledig terecht met 3-1.

In de eerste helft ging het duel nog gelijk op. In de 18e minuut brak Naser El Mousati door op links en hij stichtte gevaar voor het doel met zijn voorzet. De daarop volgende scrimmage leverde geen doelpunt op. Na 25 minuten voetbal kwam Ahmed Kelifa sterk door op de rechterflank, maar in plaats van de bal voor te geven op de vrijstaande man voor het doel, schoot Kelifa de bal naast. In de 37e minuut moest doelman Angelo Perini redding brengen op een gevaarlijke inzet van de thuisclub. Vlak voor rust leek SVW op 0-1 te komen. Hicham Farhou stuurde Naser El Mousati de diepte in, maar de spits stuitte op doelman Rene de Ruiter.

Na rust kwam De Alblas al snel op voorsprong. Stefan Bakker stond vogelvrij bij de tweede paal en kon eenvoudig binnen tikken, 1-0. SVW ging naarmate de tweede helft vorderde steeds meer tegen zichzelf voetballen en creëerde aanvallend helemaal niets meer. Negen minuten voor tijd besliste de thuisclub de wedstrijd vanaf de strafschopstip. Na een overtreding mocht Stefan Bakker de gegeven strafschop binnen schieten, 2-0. De 3-0 van Natanja de Haan vlak daarna was slechts voor de statistieken. SVW redde in de slotfase de spreekwoordelijke eer nog wel, door een benutte strafschop van Fitim Meha, 3-1.

Volgende week speelt SVW thuis op sportpark Molenburg. De aftrap bij SVW – VVAC is om 15.00 uur. Aanstaande dinsdag speelt SVW nog een oefenduel tegen eersteklasser VVGZ in Zwijndrecht. De aftrap bij VVGZ – SVW is dinsdagavond om 20.00 uur.

zaterdag 29 september 2018
De Alblas – SVW 3-1 (0-0)
54. Stefan Bakker 1-0

81. Stefan Bakker (strafschop) 2-0
85. Natanja de Haan 3-0
88. Fitim Meha (strafschop) 3-1


foto’s: Ronald Tukker