Tweede editie Hallo Wereld

Zaterdag vond de 2e editie van Hallo Wereld plaats. Na het grote succes van vorig jaar, organiseerde de Global Gemeente Gorinchem i.s.m. diverse wereldse initiatieven opnieuw een culturele dag in en rond het Cultureel Café De Vijfzinnen.

De feestelijke opening werd gedaan door wethouder Eelke Kraaijeveld. Hij trapte samen met Gorkumse fietskoerier af met een ludieke actie. De fietskoerier leverde de wethouder als pakketje af en was daarmee vermoedelijk het zwaarste postpakket dat hij ooit vervoerde.

Na het uitstappen gaf de fietskoerier nog een pakje aan de wethouder mee. Hierin zat een “Waka Waka” light, dat zorgt voor licht op zonne-energie.

Na deze officiële handeling kon men direct genieten van een muzikaal optreden door het Afrikaans koor Niyah Ubuntu. De hele dag waren er workshops, proeverijen een demo Capoeira.

Vele vrijwilligers en hun organisaties vertelden over hun werk. De ontwikkelingen en veranderingen die zij op de wereld teweeg (willen) brengen. Het was een muzikale, diverse en kleurrijke dag! 

foto’s: GP-foto