Eerste dementievriendelijke GGD van Nederland

Vrijdag, 21 september, op Wereld Alzheimer Dag, mogen wij ons de eerste dementievriendelijke GGD van Nederland noemen.

Onze collega’s van het Klant Contact Centrum en Veilig Thuis zijn er recent op getraind om ervoor te zorgen dat mensen met dementie die zich bij een van de balies melden, zich veilig en vertrouwd voelen en op de juiste manier worden geholpen. Dat leverde ons het certificaat ‘dementievriendelijk’ op, dat wij vandaag ontvingen uit handen van Alzheimer Nederland.

Het is belangrijk dat mensen met dementie kunnen blijven meedoen in de samenleving. www.samendementievriendelijk.nl zet zich daarvoor in. Iedereen kan een training van 15 minuten volgen. Naast de training van eigen collega’s, zet het team publieke gezondheid van de GGD zich samen met verschillende gemeenten in voor de participatie van mensen met (beginnende) dementie.