Stadsderby eenvoudige prooi voor sterk SVW

verslag: Ronald Tukker

De bal rolt weer, en hoe! Op de eerste speeldag van de competitie stond direct de Gorcumse Derby SVW – Unitas op het programma. Een stadsderby met heel veel historie, met name op de zondag. Op zaterdag stonden beide clubs nog maar een handvol keren tegenover elkaar. Vanmiddag om 17.00 uur was het weer zover en ondanks de druilerige regen hadden zo’n 350 toeschouwers de weg naar Molenburg gevonden. De streepjes bleken geen kind te hebben aan de roodbroeken en wonnen eenvoudig en met afgetekende cijfers: 3-0!

foto: Ronald Tukker

Na een voorzichtig eerste kwartier, kon de thuisclub al op voorsprong komen. Mike Venderbos werd op snelheid de diepte in gestuurd en kon alleen op doelman Robin Linders af gaan. De doelman kwam als winnaar uit het duel. Nadat Zeki Laaiti een tweede waarschuwingsschot had gelost, was het even daarna wel raak voor de streepjes. Ahmed Kelifa zette vanaf rechts voor en Nacer El Mousati gleed de 1-0 in touwen. Het bleek ook meteen de ruststand in een wat matte eerste helft.

Na rust kwam de wedstrijd wat beter los. In de 56e minuut brak Nacer El Mousati door over de linkerflank, waarop een scrimmage volgde. Doelman Linders redde de situatie voor de roodbroeken. Na een uur spelen kreeg Unitas plots een enorme kans op de 1-1. Nabil Kadiwahabi raakte de bal echter volledig verkeerd en zag zijn inzet ver naast het doel van Angelo Perini belanden. In de 71e minuut besliste SVW het ongelijke duel. Het leek een kopie van de eerste goal. Kelifa zette voor op El Mousati, die keurig afrondde, 2-0. In de 82e minuut bekroonde Kelifa zijn sterkte optreden, door zelf de 3-0 voor zijn rekening te nemen.

foto: Ronald Tukker

Een prima competitiestart dus voor SVW en trainer Tutu Ndona. De streepjes zijn hiermee ook minimaal een half jaar ‘de baas op Molenvliet’. Volgende week zaterdag zal SVW aantreden in Alblasserdam. De aftrap bij De Alblas – SVW is om 15.00 uur.

zaterdag 22 september 2018
SVW – Unitas za. 3-0 (1-0)
23. Naser El Mousati 1-0
71. Naser El Mousati 2-0
82. Ahmed Kelifa 3-0

foto’s: Theo Bos