4 Minuten te lang

Over de hele wedstrijd genomen was een gelijkspel een terechte uitslag, maar het was doodzonde voor de thuisclub dat de gelijkmaker van de ploeg uit Zwijndrecht pas in de 94e minuut tot stand kwam.

GJS kwam sterk uit de starblokken en drukte VVGZ op eigen helft terug. De gasten kwamen er niet uit, maar GJS wist ook weinig doelkansen te creëren. Na de eerste stormloop van GJS ging de wedstrijd meer gelijk op, maar echte doelkansen kwamen er niet. Ruud Bos kopte twee keer net over of naast het doel en Quincy Bartens kon net niet goed bij de bal bij een goede schietkans. Ruststand dus 0-0.

NA de rust kwam VVGZ beter uit de startblokken. Na een klein kwartier spelen ging Oberson van der Spek alleen op Raymon de Haan af, maar deze redde uitlopend met de voet. In de 66e minuut kwam GJS op voorspong toen Sereno Latuhihin de bal goed laag voor het doel schoof en verdediger Remco de Bruijn deze keurig binnen schoot. Zes minuten later een enorme kans voor de gasten, maar mede door Raymon de Haan werd het niet gelijk. Een klein tien minuten voor het einde leek GJS de wedstrijd definitief te beslissen, maar Ruud Bos kreeg de bal net niet bij Quincy Bartens, de lob over de keeper was net te kort. Kort daarna leek VVGZ een strafschop te krijgen, maar scheidsrechter Elissen beoordeelde de botsing als een ongelukkige val.

GJS leek de zaak hierna onder controle te hebben, maar in de 94e minuut kwam een uittrap van Raymon de Haan bij een speler van VVGZ terecht die Bas Kooiman bediende die vervolgens de bal over Raymon de Haan keurig in het doel schoot, 1-1. GJS mocht nog aftrappen, maar direct daarna blies de uitstekend leidende scheidsrechter Bernard Elissen voor het einde.

Rest nog te vermelden dat GJS zonder Louis Damen (ziek) en Kenny Lagendijk (vakantie) aantrad en dat na de rust Jan Paul Nieuwersteeg in het veld kwam voor Nordin el Hassani.

Komende zaterdag speelt GJS uit tegen Oranje Wit.