Schitterend kunstwerk onthuld op Schuttersplein

Brede School Schuttersplein vergroot de ontwikkelingskansen van kinderen door samenwerking tussen instellingen. Een pedagogische, zorg-, opvang- en vrijetijdsinfrastructuur voor kinderen van 0 tot 20 en hun ouders. Er zijn een basisschool, gymzaal, een ZML-school voor leerlingen van 4 tot 20 jaar, kinderopvang, peuterspeelzaal en BSO. Ook Stichting Syndion, die dienstverlening en ondersteuning biedt aan kinderen en jongeren met een handicap en hun ouders is in Het Schuttersplein gevestigd.

Donderdagmorgen werd bij de Brede School Schuttersplein een bijzonder kunstwerk onthuld door wethouder Dick van Zanten. Het werk bestaat uit metalen platen met heel veel gaatjes erin. Van dichtbij is het niet veel meer, een plaat in de vorm van een honingraad. De gaatjes echter in de plaat zijn verschillend van grootte. Het effect is, dat wanneer men van afstand kijkt ineens wordt geconfronteerd met de beeltenis van een kind.

Idee en foto’s zijn van de Gorkumse fotograaf Marcel Köppen. Een computer stuurde de ponsmachine. Dit werk werd uitgevoerd door Merford uit Gorinchem.

Vijf platen, aan elkaar gemonteerd, hangen boven de hoofdingang van de school. Boven de ingangen van de verschillende instellingen hangt de plaat met de afbeelding van één van de kinderen.

Marcel Köppen was zelf aanwezig bij de onthulling van zijn werd door de wethouder. De genodigden kregen van Köppen te horen hoe het idee was ontstaan en uitgewerkt.

Voor de onthulling werd Van Zanten geholpen door een stel kinderen van de school. Gezamenlijk lieten zij een wit laken zakken waardoor de grootste formatie zichtbaar werd. Vervolgens liepen de aanwezigen om de school heen om de losse portretten te bekijken. 

Marcel Köppen ontving vele, dik verdiende, complimenten voor zijn werk.

foto: © GP-foto