Istanbul, New York, Parijs, Gorinchem, Berlijn

Gorinchem heeft zijn plaats verworven binnen een rijtje van grote internationale steden met de op woensdagmiddag 19 september, door de Ambassadeur van Korea en wethouder Dick van Zanten, in het Hendrick Hamel Museum, boeiende expositie geopend onder de titel “The Royal Palace” van naaldkunstenares Jung Sook Lee.

De kleurrijke expositie in het Hendrick Hamel Museum is slecht een deel van een grotere expositie van Jung Sook Lee die momenteel over de wereld reist en toont naast traditionele borduurwerken ook een aantal moderne werken.

Blikvanger is de prachtige, volgens koninklijke traditie, geborduurde hanbok, de traditionele dracht van Korea. Meerdere jaren werk zijn hier letterlijk en figuurlijk ingestoken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Jong Sook Lee tot de absolute top behoort in de wereld van naaldkunst.

De ambassadeur benadrukte de grote verbondenheid tussen Korea en Gorinchem en het grote belang van de handelsmissies waarin Gorinchem een voortrekkersrol speelt.

Het Hendrick Hamel Museum is gevestigd aan de Kortendijk 67 in Gorinchem en geopend van woensdag t/m zaterdag tussen 12.30 en 17.00 uur. De expositie is te zien tot en met 14 oktober 2018.

foto’s: © GP-foto