Wedstrijd met twee gezichten

Of het aan de lange busreis lag of iets geheel anders? Geen idee. Feit is dat Unitas te slap aan de wedstrijd begon en terug werd gedrongen op eigen helft, met heel weinig druk op de tegenstander. VC Vlissingen heeft een technisch zeer begaafd team dat de bal in hoog tempo van voet tot voet liet gaan. Had Unitas een keer balbezit dan waren ze dat al snel weer kwijt. Deels door de druk van de tegenstander, maar ook door slordigheden in de opbouw en vaak de verkeerde keuzes.

In de 17e minuut had Mo Kibrom balverlies op een verkeerde plaats van het veld en dat gaf de tegenstander de kans om over hun rechterkant er vandoor te gaan, een perfecte voorzet af te leveren die van dichtbij achter doelman Ruud Verberk werd geschoten. Dat betekende de 1-0.

Unitas kon maar niet in hun spel komen en de spitsen werden nauwelijks bereikt. In de 33e minuut kregen de Zeeuwen nòg een flinke mogelijkheid, maar de kopbal ging over. Pas in de 40e minuut kreeg Unitas de eerste mogelijkheid toen Fabian van Horssen uit een pass van Enis Ulusan over volleerde. Rust 1-0.

Unitas moest in de tweede helft uit een ander vaatje gaan tappen om de wedstrijd om te draaien. Mo Kibrom en Yassin Ouja bleven in de kleedkamer achter en Joey Lokasi en Daniël Alexander waren de vervangers.

Kennelijk had de preek van trainer Adjei iets geraakt bij het team, want de tweede helft was een totaal andere dan de eerste. De tegenstander werd bij de strot gepakt en niet meer los gelaten.

De duels werden gewonnen en er werd naar voren gevoetbald. Al na 10 minuten kreeg de dynamisch spelende Joey Lokasi een 100% kans, maar de keeper redde. 10 minuten later was het bingo. Over de linkerkant werd een aanval opgezet met onetouch-voetbal met als laatste station Stefan van Hulst die de bal haarzuiver voorzette en Pascal van Delden vond die van dichtbij de 1-1 kon inkoppen.

In de 80e minuut kwam Armand Selmani de moegestreden Fabian van Horssen aflossen en nog geen minuut later viel de 1-2 na een prachtige actie van Daniël Alexander die de vrijstaande Pascal van Delden vond . Hij schoot de 1-2 met rechts koel tegen de touwen.

In de resterende minuten had Unitas de kans om nog meer uit te lopen qua score, maar Joey Lokasi en Pascal van Delden misten ternauwernood. Een wedstrijd met twee gezichten die door Unitas uiteindelijk (qua kansenverhouding) verdiend werd gewonnen.

Volgende week speelt Unitas thuis tegen SVA Papendorp om half drie.

Opstelling : Verberk, el Bouchataoui, Kibrom, Tilahun, Hulst, Chentouf, Ulusan ©, Ouja, Arslan, Horssen, Delden.