Praten & Breien

De Spreekkamer in het teken van de Week tegen de eenzaamheid

Op zaterdag 29 september vindt het project Praten en Breien plaats in de binnenstad van Gorcum. Praten en Breien is een project van De Spreekkamer en staat in het teken van de Week tegen de eenzaamheid. We gaan de eenzaamheid op een laagdrempelige ludieke manier onder de aandacht brengen en mensen aansporen er samen iets aan te doen!

Verspreid door de binnenstad van Gorcum vind je tussen 11:00 en 15:00 diverse huiskamersettingen waar iemand startklaar zit om te gaan breien. Onder het motto ‘praat met mij en ik brei’. Komt er niemand praten dan wordt er niet gebreid. Zo wordt pijnlijk duidelijk dat eenzaamheid niet werkt!

SoSjaal

Voor vijf euro kunt u de komende maand aan de balie van het Gorcums Museum de breikit ophalen met alle benodigdheden om een Sosjaal te breien. Een mooie sjaal die door twee personen gedragen kan worden. U kunt de breikit cadeau geven of de Sosjaal zelf breien en er daarna een wandeling meemaken met iemand waarvan u vermoedt dat hij wel wat aandacht kan gebruiken.

Op zaterdag 29 september haken er nog twee projecten in op Praten en breien. Zo is in de Kamer van de Tussentijd een workshop arm-breien voor kinderen. Dat is breien zonder naalden. Je breit heel snel een sjaal en het enige dat je daarvoor nodig hebt is wat wol en je armen. Samen met je vader of moeder kunnen jullie een sjaal breien voor jezelf, of misschien wel voor iemand anders. Doe mee op zaterdag 29 september 10:30  11:30.

In Bibliotheek Gorinchem is die dag ook een brei-brunch van 11:00 – 12:30 uur waarbij ontmoeting en breien centraal staan. Iedereen is van harte welkom! Aanmelden kan telefonisch op 078-6205500 of via teamgorinchem@debibliotheekaanzet.nl.