Gorinchem Bewust Mobiel

Verkeer en vervoer zijn goed voor 35% van de energievraag in Gorinchem. De wegen in en rond Gorinchem slibben bovendien dicht in de spits. Hoe zou dat anders kunnen? De gemeente Gorinchem start vandaag, in de Week van de Mobiliteit, een campagne waarin bewoners gratis drie duurzame vormen van vervoer mogen proberen.Ervaring opdoen

Tien inwoners van Gorinchem kunnen een week lang gratis een elektrische fiets, OV-kaart én (elektrische) deelauto proberen. In ruil daarvoor wordt hen gevraagd de eigen auto te laten staan en hun ervaringen te delen. Op die manier wil de gemeente duurzaam vervoer stimuleren en tegelijk horen waar vervoer in en naar Gorinchem duurzamer, slimmer en beter kan.

Ook het college zelf zal een week lang gebruik maken van enkel duurzaam vervoer. 

Ik fiets, deel en OV

Inwoners die van 8 t/m 12 oktober deze vormen van duurzaam vervoer gratis willen proberen, konden zich voor 30 september bij de gemeente,

Maandagmiddag 1 oktober was het zover.  Wethouders Joost van der Geest en Eelke Kraaijeveld gaven de aftrap van Gorinchem Bewust Mobiel. Ze delen deze week hun ervaringen met drie duurzame vormen van vervoer: de elektrische fiets, de elektrische deelauto en het OV.