Matig SVW plaatst zich voor volgende bekerronde

SVW speelde vanmiddag in en tegen 4e klasser Brakel een matige wedstrijd, kwam verdedigend veelvuldig in de problemen, moest drie tegendoelpunten toestaan, maar plaatste zich wel voor de knock out-fase van de beker.

Het spel golfde op en neer vanaf de aftrap. Al in de 2e minuut had Fitim Meha de openingstreffer op de slof, maar zijn schot in de korte hoek vloog er via de onderkant van de lat weer uit. In de 5e minuut kreeg de thuisclub een uitgelezen mogelijkheid, toen arbiter Sjors de Jong de bal wat makkelijk op de stip legde. Jasper Gouda Quint stuurde doelman Angelo Perini de verkeerde kant op, 1-0. Na deze vroege domper rechtte SVW de rug en al snel kwam het via een Brakels eigen doelpunt langszij, 1-1. Het onrustig voetballende SVW kwam daarna wat beter in het spel en kwam na een klein half uur op voorsprong. Ahmed Kelifa stoomde op via de rechterflank en legde de bal panklaar voor Mike Venderbos, die niet nadacht maar direct uithaalde, 1-2. Daarna kreeg SVW via Kulu en Meha de kans om de score uit te breiden, maar stonde de Brakelse doelman Gorcumse succes in de weg. Vlak voor rust lette SVW even niet op en kon Sten Pijlman van dichtbij eenvoudig de 2-2 binnen tikken.

Na rust ging het doelpuntenfestijn vrolijk verder. In de 48e minuut legde aanvoerder David Ruane aan van een meter of dertig en zag de bal in de verre hoek binnen ploffen, 2-3. Lang kon SVW niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later legde Sten Pijlman aan voor een vrije trap, die hard en hoog wegdraaide doelman Perini. De onhoudbare bal plofte tegen het net, 3-3.

SVW is daarmee een bekerronde verder, maar het zal deze wedstrijd wel goed moeten analyseren, zodat dezelfde fouten niet nog een keer gemaakt zullen worden in de stadsderby komende zaterdag. De aftrap bij SVW – Unitas za. is deze keer om 17.00 uur. Komt allen!

zaterdag 15 september 2018
Brakel – SVW 3-3 (2-2)
5. Jasper Gouda Quint (strafschop) 1-0
12. eigen doelpunt Brakel 1-1
26. Mike Venderbos 1-2
43. Sten Pijlman 2-2
48. David Ruane 2-3
50. Sten Pijlman 3-3