GJS net geen poulewinnaar

Beide teams waren al geplaatst voor de volgende bekerronde. De nummers 1 en 2 gaan namelijk door en beide teams hadden hun wedstrijden tegen Tricht en Delta Sports’95 gewonnen. Sv Leones (eerste klasse zondag) wat overtuigender dan GJS (6-0 en 6-1 tegenover 2-1 en 3-0). Het ging vandaag dus alleen nog om de eer, welk team poulewinnaar zou worden.

GJS trad aan zonder de licht geblesseerden Ruud Bos en Sjors Hendriks en al rij snel in de wedstrijd viel Niels Hofman geblesseerd uit. Beide teams probeerden er een leuke wedstrijd voor het publiek van te maken. Het eerste deel van de eerste helft was voor de thuisclub, zonder tot echte doelrijpe kansen te komen. Halverwege nam GJS het initiatief over en kreeg enkele zeer goede kansen, maar deze werden niet benut. Vlak voor rust redde Raymon de Haan nog uitlopend.

Na de rust begon de thuisclub opnieuw sterk, maar mede dankzij een miraculeuze redding van Raymon de Haan leverde het offensief geen doelpunt op. Na een klein half uur zette Sereno Latuhihin vanaf eigen helft een mooie aanval op samen met Louis Damen, die door laatstgenoemde prachtig werd afgerond (0-1) GJS leek de voorsprong tot het eind vast te houden, maar kort voor tijd werd het via Milo Prins toch nog 1-1. Raymon de Haan keerde in eerste instantie de hard ingeschoten bal goed, maar de rebound werd benut. Kort hierna voorkwam de keeper van de thuisclub dat GJS er alsnog met de winst vandoor ging, door een schot van Louis Damen te stoppen. Door een beter doelsaldo is sv Leones dus poulewinnaar geworden.

Komende zaterdag begint de competitie. GJS speelt dan om 15.00 uur thuis tegen VVGZ uit Zwijndrecht.