Vandaag

Twee aanhoudingen bij poging tot pinpasfraude 90-jarige vrouw

Hank - Twee jonge mannen zijn aangehouden op maandag 22 april, omdat zij verdacht worden van poging tot pinpasfraude bij een 90-jarige vrouw. Het gaat om een 20-jarige Amsterdammer en een 16-jarige jongen uit Heemskerk. In hun auto werd een kistje met sieraden aangetroffen, die mogelijk van een ander slachtoffer zijn. De recherche is opzoek naar de rechtmatige eigenaar van deze sieraden.

Lees meer »

Werkgroepen raadpleging windverkenning Alblasserwaard werken samen aan adviezen

Gorinchem/Molenlanden - Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties kwamen deze week weer samen om te praten over windenergie voor RES-regio Alblasserwaard. Deelnemers werkten per werkgroep samen aan hun adviezen over de plannen voor windenergie in hun omgeving. De komende maand worden de adviezen verder uitgewerkt. Daar is nog tot 30 mei 2024 de tijd voor. 

Lees meer »

Damen start pilot circulaire scheepssloop

Deze week start Damen Shipyards Group een pilot waarbij op de Botlek-locatie van Damen Shiprepair Rotterdam een kleine sleepboot op circulaire wijze en volledig volgens de EU-voorschriften gedemonteerd wordt. De pilot dient als test, waarna deze methode van ‘groene’ scheepsontmanteling en recycling commercieel en ook voor grotere vaartuigen wordt aangeboden.

Lees meer »

Uitdagend evenement "The Hunt" in Gorinchem

Op woensdag 24 april bundelen de politie, gemeente Gorinchem en jongerenwerk The Mall hun krachten om een opwindend en uitdagend evenement te organiseren in wijkpark Het Haagje: 'The Hunt'. Dit belooft een avond vol spanning en sensatie te worden, waarbij 150 jongeren de ultieme uitdaging aangaan om uit handen van de politie te blijven.

Lees meer »

Ontdek de Grootste Snuffelmarkt van Zuid-Holland

Op Hemelvaartsdag, 9 mei, wordt de Evenementenhal Gorinchem omgetoverd tot een paradijs voor liefhebbers van tweedehands schatten en curiosa. Met maar liefst 550 kramen vol vintage vondsten, zolderopruimingen en nog veel meer, is er voor ieder wat wils!

Lees meer »

Aubade 27 april

De Aubade is op Koningsdag een begrip! Ook dit jaar wordt er op
Koningsdag traditioneel afgetrapt met een Aubade in de Grote Kerk.
Kom je ook meezingen?

Lees meer »

Koningsfeest Gorinchem: Een Dag Vol Feestelijke Activiteiten

Op zaterdag 27 april staat Gorinchem in het teken van het Koningsfeest, met een scala aan activiteiten verspreid over de gemeente. De binnenstad opent om 08.00 uur met een kleurrijke kleedjesmarkt en entertainment in de Gasthuisstraat, Hoogstraat, Arkelstraat en Langedijk. Op de Groenmarkt, omgedoopt tot Maximaplein voor de gelegenheid, wachten kraampjes met wereldse activiteiten en een speciaal Kinderplein.

Lees meer »
Gisteren

Gebruik van elektrische steps

In steden over de hele wereld is een opvallende trend waar te nemen: steeds meer jongeren rijden rond op elektrische steps, vaak zelfs met twee personen per step. Hoewel dit vervoersmiddel voor veel plezier zorgt, zijn er enkele belangrijke veiligheidsrisico's waarvan gebruikers zich bewust moeten zijn.

Lees meer »

Leefstijlfestival Gildenplein

Gorinchem staat op het punt om te bruisen van energie en gezondheid tijdens het Gorinchem Gezond Week Leefstijlfestival op woensdag 15 mei 2024, van 14:00 tot 20:00 uur. Het evenement vindt plaats bij het Gildenplein, Schepenenstraat 1 en belooft een dag vol inspiratie en informatie te worden voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren.

Lees meer »
22 april 2024

Laat Dat Nou Maar Aan Mij Over

Zienden zijn volgens Vincent Bijlo betreurenswaardige wezens. In zijn jubileumshow Laat Dat Nou Maar Aan Mij Over wil de blinde cabaretier de meelijwekkende zienden een hart onder de riem steken en een handje helpen

Lees meer »

Feestelijke dag voor IFFG fans in Turnhout

Zaterdag 20 april vertrok een bus vol fans van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) ,vanaf Woonboulevard Spijksepoort in Gorinchem naar Turnhout (België), voor een bezoek aan de zuiderburen van het MOOOV filmfestival.

Lees meer »
20 april 2024

Terugkeer Ravelijn voor Vesting Gorinchem

De vesting van Gorinchem wordt weer iets completer met de terugkeer van het ravelijn aan de Merwede. Dit is aangekondigd door Waterschap Rivierenland in verband met de aanleg van het Ravelijn bij de Dalemsedijk. Als onderdeel van de dijkversterking tussen Gorinchem en Waardenburg wordt het erfgoed van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op verschillende plaatsen beter zichtbaar gemaakt.

Lees meer »