Drukke garagesale Wijdschild

Zaterdag 1 september hielden de bewoners van Wijdschild al weer voor de veertiende keer hun jaarlijkse garagesale. Er deden 120 tot 140 hobbyverkopers mee aan de garagesale.

Het begon al direct goed. De zon liet zich van haar beste kant zien en dat maakt het snuffelen tussen de “afgedankte spullen” van een ander een stuk aangenamer. Dat afgedankt viel overigens wel mee, want de spullen die in de verkoop gingen waren voor de eigenaar overbodig geworden, de snuffelaars kunnen er voor een zacht prijsje nog jaren plezier van hebben.

Het was al vroeg druk. De vroege vogels weten dat je dan de meeste kans maakt om een mooi koopje te slaan. Snuffelen  in de brocante, curiosa en alle spullen van weinig waarde, waarin de koper nu weer iets antieks in ziet. De echte kenner wist nog wel een mooi schilderijtje van een lokale kunstschilder Kaasschieter te scoren, maar velen moesten het doen met de barbie, een oude kruk en een spelcomputer. 

Ook als je niets aan te bieden had lagen er kansen. De eigenaar van een pony liet kleine kinderen voor een klein bedrag een ritje maken. Er waren gezellige terrasjes met een kopje koffie met eigengemaakte cake en de jaarlijkse Peter’s Hamburgertent en Riks Tosti kon men de hele dag genieten. 

Jammer dat nog veel bezoekers de vele dranghekken en borden negeerden. Men moest in de vakken parkeren, maar daar hadden er te veel lak aan. Je trof toch auto’s aan op trottoirs en grasvelden. Klein minpuntje, voornamelijk veroorzaakt door bezoekers

Verder was door alle veiligheidsmaatregelen, verkeersregelaars, afspraken met de wijkbewoners was het weer een buitengewoon geslaagd wijkevent. Team Wijdschild kijkt terug met een goed gevoel. Veel dank aan sponsors, Loeff Bloemen, Big Bread, Glazenwasser van Wijdschild, PLUS Elbert van den Doel en de medewerking van Wijkbeheer Gemeente Gorinchem en Waardlanden.

Op naar nummer 15.

© Foto: GP-foto