Jeugdbrandweer druk met 24-uursdienst Afsluiting seizoen

Om het jaar af te sluiten had de jeugdbrandweer en 24-uursdienst.

De jongeren tussen 11 en 18 jaar verbleven op de kazerne aan de Arkelsedijk en hadden geen idee wat hun te wachten stond. Dat weet je bij de brandweer tenslotte nooit. Het zou dus een rustige dienst kunnen worden. In afwachting wat ging komen waren ze vrijdagavond op de kazerne.

Maar dat troffen ze niet. Het werd een zeer intensieve 24-uursdienst met meerdere buitenbranden, een liftopsluiting en een autobrand. Zaterdag werd het niet beter. Er moesten boodschappen worden gedaan, een oefening. Ook was er tijd voor ontspanning, maar als de “pieper”  ging was het rennen geblazen om uit te rukken.

je zou verwachten dat ze blij waren om vermoeid naar huis te gaan, maar nee hoor. Ter afsluiting had men samen een BBQ die er prima inging.

Foto: Brandweer Gorinchem

Een van de jeugdige leden van de jeugdbrandweer schreef naar aanleiding van de 24-uursdienst de  belevingen van de jeugdbrandweer op. Een goed verhaal wat Gorkums Nieuws graag aan u doorgeeft.

24-Uursdienst-jeugdbrandweer-Gorinchem-6-7-juli-2018

Dank aan de jeugdbranweer