Boris Praktijkverklaringen uitgereikt aan studenten praktijkonderwijs in Gorinchem

Woensdag 4 juli zijn door vertegenwoordigers uit het onderwijs en bedrijfsleven Boris Praktijkverklaringen uitgereikt. De Boris Praktijkverklaringen zijn branche-erkende verklaringen die staan voor kwaliteit van werken. Jongeren worden op de werkvloer opgeleid waar hun kwaliteiten naar voren komen en optimaal worden benut.

Gemeente Gorinchem juicht de Boris methodiek toe. Wethouder Eelke Kraaijeveld zegt hierover: “Ik vind het geweldig om te zien dat jongeren door deze mooie samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven praktijkervaring opdoen en nu met een erkende Boris praktijkverklaring op zak aan de slag kunnen.”

Onderwijs en bedrijfsleven zet zich op deze manier in voor mensen met grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Zo ook voor jongeren van de Merewade Praktijkschool die de aansluiting met de arbeidsmarkt dreigen te missen. Zonder diploma aan werk komen is vrijwel onmogelijk en de route naar het MBO is voor deze jongeren afgesloten. Vaak spelen voor deze jongeren verschillende problemen mee en hebben zij op verschillende gebieden professionele ondersteuning nodig. Om voor een (vaste) baan in aanmerking te komen is een vakopleiding vaak een vereiste. De Boris Methodiek biedt hierin uitkomst. Door middel van de Boris methodiek kunnen onderwijs en bedrijfsleven jongeren een opleiding op de werkvloer bieden, resulterend in een branche-erkende Boris Praktijkverklaring. Een opleiding voor jongeren die het echt van de praktijk moeten hebben.

De studenten die hun praktijkverklaring ontvingen, hebben gewerkt in verschillende sectoren, van de bouw tot aan de handel en ondernemerschap, van mobiliteit en voertuigen tot aan voedsel, natuur en leefomgeving.

Praktijkvoorbeeld
Zo heeft er ook een leerling gewerkt en geleerd bij ‘Tweewielercentrum den Breejen’. Bas en Stefanie den Breejen zeggen over hun praktijkstudent: “Zijn enthousiasme voor de (sportieve) fietsen werkt aanstekelijk. Hij vindt het zo leuk om aan de fietsen te repareren en dat zorgt ervoor dat hij de aandacht goed bij zijn werk houdt. Hij kan de reparatie goed voorbereiden en uitvoeren. Waar we aan werken is de nauwkeurigheid en zijn tempo. Daar werken we stap voor stap aan.”