Oud voorzitter en Rivas-bewoner krijgt rondleiding in het Gorcums Museum

foto: Mevrouw Kreukniet was vroeger voorzitter van het Gorcums Museum en na vele jaren kon zij weer een kijkje nemen bij de nieuwe tentoonstelling –

Mevrouw Kreukniet, bewoner Rivas-locatie Steijndeld, kon na jaren weer een kijkje nemen in het Gorcums museum. Mevrouw was vele jaren zelf voorzitter van het Gorcums museum. Deze dag heeft zij een rondleiding gekregen van de museumconservator Rob Krezner en luisterde aandachtig naar alle verhalen.

Persoonlijke rondleiding
‘Mevrouw Kreukniet is vele jaren voorzitter van het Gorcums Museum geweest’, vertelt Mari Kant, activiteitenbegeleider in Steijndeld. ‘Ze bekijkt vaak foto’s uit die tijd en ze vroeg zich af hoe het nu gaat met het nieuwe museum. Na een telefoontje met het museum en met museumconservator Rob Krezner, werd mevrouw gelijk uitgenodigd om naar het museum te komen voor een persoonlijke rondleiding.’

Genieten
Mari: ‘Het was mooi om te zien hoe mevrouw genoot van alle mooie werken in het museum en ze luisterde aandachtig naar alle verhalen die meneer Krezner vertelde. Na de rondleiding zijn ze samen een kopje koffie gaan drinken, waar mevrouw als aandenken een brochure van de tentoonstelling mee naar huis mocht nemen. Bij thuiskomst bleef ze met plezier de brochure doorkijken.’