Overval op AH filiaal Berkel en Rodenrijs Wilde achtervolging tot aan Schelluinen

Na een overval op een AH winkel in Berkel en Rodenrijs, zette de politie een achtervolging in op een auto waarin twee verdachten zaten,  mannen van 17 en 19 jaar.  Hierbij werden zo’n 10 politiewagens en een helikopter ingezet.

Dit duurde tot aan Leerdam waar het vluchtvoertuig via de afslag keerde en weer richting Gorinchem reed. Ter hoogte van Schelluinen maakten de verdachten met hun voertuig een fout bij het passeren van een vrachtwagen en vlogen tegen de vangrail en kwamen met hun voertuig op zijn kop terecht. Hier kon de politie de mannen aanhouden.

De mannen werden ter controle naar een ziekenhuis vervoerd. De brandweer kwam ter plaatse om snel in te grijpen indien het voertuig in brand zou raken.

In verband met het onderzoek werd de weg volledig afgesloten, waardoor er grote files ontstonden. Op aanwijzing van de politie mochten auto’s keren op de A15 en tegen de richting in naar knooppunt Gorinchem rijden. Het onderzoek was om 22.30 uur nog in volle gang.

Een takelbedrijf kwam er aan te pas om het vluchtvoertuig weg te halen.

Foto’s © Hulpdiensten Gorinchem – Max Liet