Galadiner voor bewoners woonzorgcentrum Bannehof

In woonzorgcentrum Bannehof in Gorinchem vond dinsdag 19 juni een galadiner plaats. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit. Medewerkers van Rivas, vrijwilligers en leerlingen van het Omnia College Gorinchem hebben zich ingezet om de bewoners een mooie avond te bezorgen. 

Culinaire maaltijd
‘In de ochtend konden de bewoners naar de kapper toe om hun haren mooi te maken en hun nagels te verzorgen’, zegt Anke Zondag, activiteitenbegeleider Bannehof. ‘Een vrijwilliger en leerlingen van het Omnia College Gorinchem hebben mij hierbij geholpen. Wanneer de bewoners hun mooiste kleding hadden aangetrokken, stond er ook een fotograaf klaar om hen te fotograferen. De foto kregen ze na afloop mee naar huis om zelf in te lijsten. Om half 6 werd het diner geopend en konden de bewoners aanschuiven aan de prachtig gedekte tafels. De keuken schotelde een culinaire maaltijd voor, zoals gebraden varkenshaas met gebakken appeltjes. Tussen de gerechten door was Marlies Toxopeus aanwezig om de avond muzikaal te omlijsten.’

Dankbaar
Anke: ‘Deze avond is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Bannehof. Wij willen hen, maar ook de vrijwilligers, Marlies Toxopeus en de leerlingen van het Omnia College Gorinchem bedanken voor alle hulp. Dankzij hen hebben de bewoners ontzettend genoten van het galadiner en is het een avond geworden waar we nog lang over kunnen napraten.’