Rioolreiniging en inspectie in diverse wijken

Tussen 19 juni en 20 juli wordt het hoofdriool in de volgende wijken gereinigd en geïnspecteerd: Lingewijk,incl Concordiaweg, Dalem Donk, Woelse Donk, Merwe Donk, Industrieterrein Oost I, en een gedeelte van Laag Dalem gelegen tussen de Lingsesdijk, Van Andel Spruytlaan, Cissy van Marxveldstraat, Klinkenbijlpad en Annie Beintempad.

Het is helaas niet exact per straat aan te geven wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. Weersomstandigheden en de toestand waarin we de verschillende stukken riolering aantreffen zijn niet in te plannen.

Wat merkt u van de werkzaamheden?
Het werk houdt niet in dat er hele straten worden opengebroken. Soms is het wel nodig om het verkeer in een bepaalde straat voor korte tijd om te leiden. Dit geven we aan met borden.

Daarnaast kan u wat stankoverlast hebben als het riool in de buurt van uw huis wordt gereinigd. Dat komt omdat er onder meer met een hogedrukspuit gereinigd wordt en er zo overdruk ontstaat in de riolering. Daardoor kan water uit het sifon van een toilet naar boven worden geperst en dat veroorzaakt stank. Om dit tegen te gaan dekt u in de periode van de werkzaamheden uw toilet af en zet u er een zwaar voorwerp op, bijvoorbeeld een doos met kranten.

Ruikt u na de reiniging rioollucht in uw woning, zet dan alle waterkranen even open zodat de sifons van de afvoeren in uw huis vullen en op die manier een waterslot vormen.

Wij vragen uw begrip voor de mogelijke overlast tijdens deze werkzaamheden.

Contact
Heeft u vragen, neem dan contact op met de afdeling Beheer, Onderhoud en Realisatie, telefoon (140183).