Geen urban, wel feest Zomerfeest Gorinchem

Foto: Ivo van Willigen

Dinsdagavond 21 augustus een vol programma met Oakmadness, Het Feestteam, De Lievelingsdj’s van Je Zusje en Lampegastuh.

Na de drukte bij Broederliefde tijdens het Zomerfeest van 2017 moest het roer om. Geen urban was het devies van de gemeente Gorinchem. De organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt vindt de gang van zaken zeer spijtig, maar is er desondanks in geslaagd een geweldige line-up voor de dinsdagavond te programmeren.

Wat valt er nog aan nieuws te melden over het dj-duo Oakmadness? Als ware ‘vrienden van het Zomerfeest zijn ze ieder jaar van de partij. Erg swingend, altijd dansbaar en bovendien vrouwvriendelijk. Van het zomerse, zwoele latin tot het stevige progressive. Van het oldschool RB tot het swingende Moombathon en een vleugje Trap. Oakmadness gaat van hot naar her, niets is te gek en het duo probeert overal een swingend en vriendelijk geheel van te maken.

Na jarenlang 5 dagen per week de show te stelen in de Skihut in Rotterdam, trekt Het Feestteam nu door het land. Stan van de Dobbelsteen en Peter Loree zijn op en top entertainers en weten als geen andere act binnen 2 minuten een locatie om te toveren tot een waar feestpaleis. De singles Verdomd alleen, Waarom fluister ik je naam nog, Viva Espana, Do wah diddy en Knocking onheavens door waren in de verschillende Nederlandse hitlijsten te bewonderen.

Alle dames zijn in goede handen bij De Lievelingsdj’s van Je Zusje, Stijn en Servy, trakteren het publiek op een eclectische wervelwind aan hits, oude knallers en uitschieters naar alles wat hier ook maar een beetje mee te maken heeft.

Bij toeval belandden een dj uit Den Haag en een DJ/MC uit Eindhoven samen op het podium. Sindsdien weten ze als LampeGastuh elke kroeg, tent, club of festival vakkundig af te breken en veroverden ze in hun eerste jaar de award voor ‘meest populaire opkomende partyact’.