Thea Vos exposeert bij Boekhandel Cursief/Galerie de Etage

In de zomerperiode vanaf zaterdag 17 juni exposeert Thea Vos haar prachtige schilderijen in de kleine ruimte met bovenlicht bij Galerie de Etage. Zij exposeert samen met Anja Kok. Er zijn veel overeenkomsten in het werk van beiden en toch overvalt je bij het aanschouwen van de werken een geheel ander gevoel. Voor iedereen die van schilderijen en schilderen houdt een echte must om te gaan kijken.

Thea Vos zegt over haar werk.
“ In mijn hoofd is het nooit stil”
“Het leven is gekenmerkt door een overvloed aan emotioneel belastende momenten, om haar eigen wereld te scheppen en de chaos te kunnen hanteren, zoekt zij naar mogelijkheden om ervaringen beheersbaar te maken”.
“In haar werk uit zij haar fascinatie voor emoties als universeel gegeven. Dit alles onafhankelijk van cultuur, ras en tijdgeest maar als vaste factor in het menselijk leven”.

Bij het maken van schilderijen verzamelt Thea Vos beeldmateriaal (internet, eigen foto’s etc.) voor haar schilderijen. Met dit beeldmateriaal ontstaat het proces van associëren, componeren, plakken, schilderen, laag over laag, schuren, poetsen, en weer opbouwen. Bij elke nieuwe laag ontdekt zij weer nieuwe vormen en combinaties om diepte, verscherping en vervaging te laten ontstaan. Voor meer informative: www.theavos-art.nl

Anja Kok
In de grote ruimte heeft Anja Kok (mede-eigenaar van Boekhandel Cursief) een atelier ingericht. Vanaf 17 juni zijn er verschillende schilderijen omgewisseld. Er zijn werken in mixed media te zien. In deze werken zijn foto’s en verschillende technieken met olie- en acrylverf verwerkt. Het werk gaat over mensen in een ruimte en hoe ze zich daarin bewegen, vaak vanuit verrassende standpunten. Het zijn alledaagse situaties, vermengd met een vleugje fantasie, vervreemding, eenzaamheid en het onvermogen tot liefde. Zij droomt al schilderend door haar schilderij als een kind vol verbazing in de volwassen wereld. Voor meer informatie: www.anjakok.nl

De expositie is van 17 juni t/m 2 september
Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage, Kruisstraat 4, 4201 GE Gorinchem tel. 0183689950

Tijdens de expositie periode is de expositie altijd toegankelijk tijdens de openingsuren of op afspraak