Van Slot Proevenstein tot een brocante markt juni zit weer bomvol activiteiten

Snuffelen tussen brocante schatten

Op zondag 10 juni 2018 van 10:00 – 17:00 uur is Slot Loevestein het decor voor ‘Brocante op Loevestein’, georganiseerd door Heerenlanden Events.

De mooie vesting van het Slot wordt omgetoverd tot een sfeervolle brocante wereld. De deelnemers tonen je hun mooiste schatten en vondsten uit o.a. Frankrijk, Engeland en België.

Er is live muziek, gezellige terrasjes en een bezoek aan Slot Loevestein behoort ook tot de mogelijkheden. Toegang tot de brocante markt in de vesting is € 2,00 voor volwassenen (let op: contant betalen) en gratis voor kinderen tot 12 jaar. Bezoek je ook het kasteel (reguliere tarief), dan is toegang tot de brocante markt gratis.

Slot Proevenstein

Als je door de oude toegangspoort binnenloopt komen de heerlijke geuren je al tegemoet. Op zondag 24 juni organiseert Slot Loevestein voor de 4e keer het smaakvolle evenement Slot Proevenstein. Het evenement staat in het teken van lekker eten en drinken in een historische sfeer. Er is een proeverij van bekende restaurants uit de buurt alsook een gezellige smaakmarkt met streekproducten.

Tijdens Slot Proevestein toveren we de Voorburcht voor het kasteel om tot groot openlucht restaurant waar lokale restaurants zich presenteren en iedereen kan proeven van smakelijke culinaire hoogstandjes. De deelnemende restaurants zijn: Het Oude Raedthuys (Woudrichem), Bal-dadig (Woudrichem), Kruiden & Jasmijn (Woudrichem), Brasserie Boven de Rivieren (Sleeuwijk), Metropole (Gorinchem), De Koppelpaarden(Dussen) en ook de eigen Slot Loevestein chef staat achter het fornuis. Daarnaast is er een gezellige smaakmarkt met streekproducten.

Laat je verrassen en schuif deze middag aan tussen 12.00 uur en 19.00 uur om een vorkje mee te prikken en te relaxen in historische sfeer! Het kasteel is deze dag geopend van 11.00 – 17.00 uur, tegen de reguliere toegangsprijs. Toegang tot Slot Proevenstein in de vesting is gratis. Je kunt muntjes kopen om zo de gerechtjes van de verschillende restaurants te proberen.