Opening Distributiecentrum en uitreiking 150e Dierenambulance

Op vrijdag 15 juni bereikt Stichting DierenLot, gevestigd in Arkel alweer een mijlpaal! Niet alleen bestaat de stichting 12,5 jaar ook reiken we de 150e dierenambulance uit en openen we ons distributiecentrum uit op de Vlietskade in Arkel. Burgemeester Reynvaan van Giessenlanden zal om 14.30 uur het pand officieel openen.

Stichting DierenLot heeft een faciliterende rol voor dierenhulporganisaties in Nederland en ondersteunt zo’n 300 lokale en regionale dierenhulporganisaties. Dit kan zijn met geld, maar ook met hulp in natura zoals bijvoorbeeld een diervoerdonatie. Met een groot aantal diervoederfabrikanten hebben wij afspraken gemaakt over hun restpartijen food en non food en retouren. Deze verzamelen we in ons distributiecentrum zodat hulporganisaties food en non foodartikelen kunnen ophalen. Dit levert een fikse kostenbesparing op voor de organisaties en de fabrikanten weten dat hun artikelen alsnog goed terecht komen.

Een andere vorm van hulp is door het in bruikleen geven van dierenambulances aan dierenhulporganisaties. Nog steeds krijgen we veel aanvragen voor deze auto’s vandaar dat we op 15 juni de 150e auto kunnen uitreiken (in totaal reiken we deze middag 3 auto’s uit).