Helikopters boven Gorinchem

Donderdagmorgen, 6 juni, vlogen er twee Apache-gevechtshelikopters op grote hoogte boven Gorinchem. Ondanks de grote hoogte waren zij goed te horen. Enige tijd waren zij bezig met het vliegen van rondjes boven de stad.

Vermoedelijk hadhet te maken met een grote oefening die plaats vond in Gilze-Rijen. Het Defensie Helikopter Commando was met ingang van vandaag tot en met 6 juni gastheer van de internationale oefening: de Air Centric Personnel Recovery Operatives Course (APROC). Vliegbasis Gilze-Rijen heeft daarbij ongeveer 500 militairen en verschillende helikopter- en (jacht)vliegtuigtypen uit 10 landen op bezoek.

Op dit moment was het nog niet mogelijk om dit bevestigd te krijgen. Andere informatie is welkom.

De fotograaf zag kans, ondanks de grote hoogte waarop men vloog, een foto te maken. Niet super, maar dat krijg je als je geen statief ter beschikking hebt en met één hand probeert te fotograferen.