Burgemeester op werkbezoek bij Vreugdenhil

Dinsdagmiddag bracht burgemeester Reinie Melissant een werkbezoek aan het bedrijf  Vreugdenhil aan de Timorstraat.

Het bedrijf is sinds 1954 actief op de zuivelmarkt en is  uitgegroeid tot Europa’s grootste producent van volle melkpoeder, met 3 fabrieken en 900 melkveehouders. Vreugdenhil Dairy Foods produceert instant melkpoeders om lekker melk uit een glas te drinken, maar ook melkpoeders als ingrediënt voor bijvoorbeeld chocolade, ijs, zuivelproducten, koek en culinaire toepassingen.

De burgemeester kreeg tijdens haar bezoek uitleg over het Internationaal opererend bedrijf waarbij voedselveiligheid en topkwaliteit hoog in het vaandel staan. Alle melk komt van Nederlandse boeren.In 2017 verwerkte het bedrijf 1,7 miljard kilo melk.

De burgemeester vond het indrukwekkend om het productieproces van melkpoeder te mogen zien.