Leermomentje voor de horeca

Het nieuwe college heeft het  VN-verdrag voor mensen met een beperking hoog in het vaandel staan. Dat is mooi, want in Gorinchem blijkt dat bij evenementen de toegankelijkheid voor mensen met een beperking lang niet altijd op orde is. Het is dus prijzenswaardig dat het college daar werk van gaat maken.

Zaterdag bij het evenement “iktoon” zagen we helaas weer een voorbeeld hoe het niet moet, terwijl met een beetje nadenken de oplossing zo simpel.

De terrassen op de Grote markt zijn heel gezellig en er zijn zelfs bredere paden om je makkelijker te kunnen bewegen. Alleen scootmobiel of rolstoelgebruikers kunnen er niet opkomen.  Een lantaarnpaal en een bloembak staan in de weg. De bloembak iets verder neerzetten is toch niet zo moeilijk.

archieffoto’s, maar niet beter geworden

Hetzelfde geldt voor de Varkenmarkt. Al meerdere malen aangehaald op Gorkums Nieuws. Daar schijnt de horeca een hekel te hebben aan mensen met een beperking. Een van de bewoners van de Lindeborg reed deze week toch tussen de stoelen door en kreeg van personeel de volgende opmerking. “U mag hier helemaal niet rijden met een scootmobiel, dit is een terras”.